Κοινωνία

Χορός Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Κουνιούνται Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Καλάβρυτα

Χορός Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Κουνιούνται Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Καλάβρυτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά πυκνή είναι η σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό Κόλπο το τελευταίο διάστημα, ενώ μόνο τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη καταγράφηκαν τουλάχιστον 16 σεισμοί.

Συγκεκριμένα, η ένταση των σεισμών αυτών δεν ξεπερνούσε τους 2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκαν από το βράδυ της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/11).

Σύμφωνα με το pelop.gr, το φαινόμενο των σεισμών που σημειώνονται στον Κορινθιακό αποτελεί μία εξελισσόμενη «σμηνοσειρά», όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Οι σεισμολόγοι πάντως παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι η σεισμική δράση στην περιοχή ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται έως και σήμερα, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 720 σεισμοί στο Ξυλόκαστρο και έχουν μεγέθη από 0,5 έως και 3,9 Ρίχτερ.

Μικροσεισμική διέγερση παρατηρείται και τις τελευταίες ώρες τόσο στα Καλάβρυτα, όσο και στη Ναύπακτο, με τους σεισμογράφους να καταγράφουν συνολικά 6 δονήσεις, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν οι μικροδονήσεις.

Συγκεκριμένα, από τη νύχτα της Τρίτης μέχρι σήμερα τα ξημερώματα της Τετάρτης έγιναν 3 μικροσεισμοί στα Καλάβρυτα και άλλοι 3 στη Ναύπακτο.

Η σεισμική δραστηριότητα, όπως είναι αναμενόμενο έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Πάντως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και είναι καθησυχαστικοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X