Κοινωνία

Cosco: Έκανε παράνομα έργα παρά την απόφαση του ΣτΕ – «Βροχή» οι καταγγελίες

Cosco: Έκανε παράνομα έργα παρά την απόφαση του ΣτΕ – «Βροχή» οι καταγγελίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε η επέμβαση της Λιμενικής Αστυνομίας, μετά από τη βροχή καταγγελιών για να συμμορφωθεί η Cosco στις αποφάσεις του ΣτΕ και να σταματήσει τα παράνομα έργα όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα.

«Χθες βράδυ (16.3.2022), ενώ είχε γίνει ευρέως γνωστή η απαγόρευση του ΣτΕ, η Cosco συνέχισε τα παράνομα έργα με γερανούς και φορτηγίδες στο κεντρικό λιμάνι στον Άγιο Διονύση όπως και στο Παλατάκι.

Ο «Πειραιάς για Όλους» αντέδρασε με μία εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση προειδοποιώντας για ατομικές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, απαιτώντας ταυτόχρονα από την Περιφέρεια Αττικής να διακόψει αμέσως τη χρηματοδότηση. H Cosco έχει εισπράξει ήδη από την Περιφέρεια 21,5 εκ ευρώ για τα παράνομα έργα» προσθέτει.

«Σήμερα το πρωί (17.3.2022) μετά τις συνεχείς καταγγελίες του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής στο Λιμεναρχείο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και τον εισαγγελέα, ελικόπτερο της Λιμενικής Αστυνομίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στο Παλατάκι της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου και διέκοψε τις εργασίες μπαζώματος της Cosco στην Πειραϊκή. Αποχώρησε ο ένας γερανός και η φορτηγίδα με τα βυθοκορήματα» καταλήγει δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε το πλαίσιο έγκρισης του Master Plan (Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο) του “Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.”, για τις υποχρεωτικές επενδύσεις.

Το έργο επέκτασης κρουαζιέρας στο Παλατάκι, οι νέοι προβλήτες, το car-terminal και το νέο πενταώροφο κτίριο αποθηκών στο Κερατσίνι είναι τα έργα που ονομάζονται από το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο ρητά ως μη νόμιμα.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι μία μεγάλη νίκη για όλους και όλες, αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν για να μπει ένα χαλινάρι στις άπειρες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο ευρύτερο λιμάνι του Πειραιά.

Χθες βράδυ (16.3.2022), ενώ είχε γίνει ευρέως γνωστή η απαγόρευση του ΣτΕ, η Cosco συνέχισε τα παράνομα έργα με γερανούς και φορτηγίδες στο κεντρικό λιμάνι στον Άγιο Διονύση όπως και στο Παλατάκι.

Ο «Πειραιάς για Όλους» αντέδρασε με μία εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση προειδοποιώντας για ατομικές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, απαιτώντας ταυτόχρονα από την Περιφέρεια Αττικής να διακόψει αμέσως τη χρηματοδότηση. H Cosco έχει εισπράξει ήδη από την Περιφέρεια 21,5 εκ ευρώ για τα παράνομα έργα.

Σήμερα το πρωί (17.3.2022) μετά τις συνεχείς καταγγελίες του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής στο Λιμεναρχείο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και τον εισαγγελέα, ελικόπτερο της Λιμενικής Αστυνομίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στο Παλατάκι της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου και διέκοψε τις εργασίες μπαζώματος της Cosco στην Πειραϊκή. Αποχώρησε ο ένας γερανός και η φορτηγίδα με τα βυθοκορήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X