Θέμα

Δημόσιο: «Ψυχρολουσία»! Νέα σενάρια για μειώσεις μισθών

Δημόσιο: «Ψυχρολουσία»! Νέα σενάρια για μειώσεις μισθών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr σας τα έχει πει εδώ και μέρες. Δεν… φεύγει ο νεοφιλελευθερισμός και η… αριστεία εύκολα. Δεν κόβεται το “χούι”. Και λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, έρχονται πάλι στην επιφάνεια σενάρια πως η κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνο να «αγγίξει» και τους μισθούς στο δημόσιο.

Και λέμε πάλι, διότι αυτά τα σενάρια δεν είναι καν “φρέσκα”. Εδώ και μέρες “ακούγεται” πως… ακονίζονται τα νεοφιλελεύθερα “τσεκούρια” και το Δημόσιο δεν μοιάζει πιθανό να γλιτώσει…

Μειώσεις στο Δημόσιο – Το άφησαν… ορθάνοιχτο!

Ανοικτό, λοιπόν, άφησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει θέμα με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα για μειώσεις μισθών στο δημόσιο. Αν η κρίση όμως συνεχιστεί και πέρα από τα προβλεπόμενα, τότε η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή της, να δει ξανά το θέμα. Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην πρωινή συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι «το κόστος πρέπει να είναι μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία». Μία δήλωση που πυροδότησε σενάρια.

Σταϊκούρας: 1,7 εκατ. μισθωτοί θα πάρουν τα 800 ευρώ! Τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα

Τα σενάρια αυτά κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο, εάν υπάρξει παράταση στην κρίση. Κάτι ανάλογο είχε κάνει, υπενθυμίζεται, και το Σάββατο (28.03.2020) ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X