Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη: «Τους πήραμε» έλεγαν μετά το έγκλημα! Η απολογία του 23χρονου

Δολοφονία Άλκη: «Τους πήραμε» έλεγαν μετά το έγκλημα! Η απολογία του 23χρονου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένοι για την επίθεση που μόλις είχαν διαπράξει ήταν οι νεαροί που επιτέθηκαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του, στην περιοχή του Χαριλάου. Η επίθεση αυτή κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου.

Ο 23χρονος Αλβανός, ο πρώτος από τους συμμετέχοντες στην επίθεση που συνελήφθη, έχει ήδη προφυλακιστεί, όμως τα όσα έρχονται στο φως από την απολογία του στην ανακρίτρια, προκαλούν σοκ και οργή.

Ο νεαρός αρνείται ότι είναι από εκείνους που χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του. Ισχυρίστηκε ότι έμεινε στο αυτοκίνητο. Αλλά περιέγραψε την αντίδραση των υπολοίπων μετά το φονικό.

«Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο “Ο”. είπε, “τους πήραμε”» περιέγραψε ο 23χρονος στην ανακρίτρια.

Ο διάλογός τους

23χρονος: Όταν είδα τους Αρειανούς να έρχονται, αρχίζω να φωνάζω “πάμε -πάμε”.

Ανακρίτρια: Εσείς, τότε καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα, στα παιδιά;

23χρονος: Ναι, το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα. Δεν άκουσα τον Καμπανό. Δε σταματούσαν. Χτυπούσαν αλλεπάλληλα, με τα χέρια και με ό,τι είχαν. Ήταν όλοι πάνω σε έναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν.

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια για το ποιοι ήταν οι διάλογοι μεταξύ τους μετά την επίθεση ο 23χρονος είπε: «Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο “Ο”. είπε, “τους πήραμε”. Οι άλλοι δυο μου έδιναν κατευθύνσεις πού θα πάμε. Ο “G” είχε ματώσει στο χέρι… Μου έλεγαν “φύγε, φύγε”…».

Πως δρούσε το τάγμα θανάτου

Η αστυνομία έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι νεαροί χούλιγκαν. Η ομάδα, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, βγήκε στην κυριολεξία για κυνήγι, λειτουργώντας με οργάνωση και συγκεκριμένη δομή τόσο πριν όσο και μετά το δολοφονικό επεισόδιο.

Κατά την αστυνομία λειτουργούσαν σαν μαφία, που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου χωρίς προκαθορισμένους στόχους αλλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους!

Όπως προκύπτει και από την απολογία του 23χρονου, οι δράστες ήταν να μαχαιρώσουν και να χτυπήσουν όπως τον Άλκη και τους δυο φίλους του!

Επιτέθηκαν στον Α.Β. και παρότι προσπάθησε να προστατευθεί με κράνος, που τοποθέτησε στο στήθος, του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, αρχικά με μαχαίρι. Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο αριστερό πόδι, ένας τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και, ενώ αυτός προσπαθούσε να αποφύγει και να προστατεύσει τον Άλκη, που εκείνη την ώρα τον χτυπούσαν τέσσερις, άλλοι τρεις κρατούσαν τον Α.Β. και τον χτυπούσαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει, ενώ ταυτόχρονα ένας άλλος, που κρατούσε μαχαίρι, τον χτύπησε με αυτό στο δεξί του πόδι, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απολογία.

Παρότι ο Δ.Κ., ο τρίτος της παρέας του Άλκη, προσπάθησε να διαφύγει, οι δράστες είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν. Κατάφεραν, ενώ έτρεχε, να τον χτυπήσουν με σφοδρότητα, με το δρεπάνι, στον αριστερό γλουτό, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή αυτός κατάφερε τρέχοντας, να αποφύγει περαιτέρω θανάσιμα χτυπήματα και διακομίσθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Τα συμπεράσματα των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αγέλη χούλιγκαν με εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου.

Υπήρχε:

Συντονιστής

Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων

Υπεύθυνος “οπλισμού”

Τσιλιαδόροι

Οδηγοί.

Κατέγραφαν την επίθεση;

Οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα. Παράλληλα, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X