Θέμα

Δραματική προειδοποίηση: Κίνδυνος διακοπής ρεύματος σε βασικές υποδομές!

Δραματική προειδοποίηση: Κίνδυνος διακοπής ρεύματος σε βασικές υποδομές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Καμπανάκι κινδύνου» κρούει η ΚΕΔΕ που προειδοποιεί για το ενδεχόμενο οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος να μην μπορούν να πληρωθούν και άρα να υπάρξει διακοπή ρεύματος σε βασικές, δημοτικές υποδομές!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τα έξοδα των δήμων για ρεύμα, καύσιμα και θέρμανση και αν δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές, θα εκτοξευτούν από τα 360 εκατ. το χρόνο στο 1 δισ. ευρώ.

«Το άνοιγμα των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά στους δημάρχους» επισήμανε ο Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στην έκτακτη συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι της χώρας και συμπλήρωσε: «Αρδεύσεις, κολυμβητήρια, καύσιμα, σχολικά κτίρια, οδοφωτισμός ανεβάζουν τα κόστη στα ύψη», παρατηρώντας ότι η κιλοβατώρα από 6,3 λεπτά, έφτασε τα 26 σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι ακόμη πιο επιτακτική είναι η ενίσχυση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας, εκεί όπου αναλογικά το κόστος του ρεύματος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

«Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι μία γενναία επιδότηση της kWh όπως ακριβώς έγινε χθες με αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών, αλλιώς τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές» ανέφερε.

Παράλληλα ο Δημήτρης Παπαστεργίου στάθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας κοινής πλατφόρμας από τη ΡΑΕ, στην οποία όλοι οι πάροχοι θα ανεβάζουν σε πραγματικό χρόνο λογαριασμούς και πληρωμές. «Για να ξέρουμε, είπε, κι εμείς σε πρώτο χρόνο πόσα χρήματα μας οφείλονται από τους παρόχους, με βάση τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από τους δημότες μας. Για να μην πάθουμε ξανά όσα πάθαμε στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά βοά ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X