Κοινωνία

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Τρισάγιο στη μνήμη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Τρισάγιο στη μνήμη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρισάγιο τελέστηκε το περασμένο Σάββατο (21/8) στη Φολέγανδρο, στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς η οποία δολοφονήθηκε στο νησί από τον ίδιο της τον σύντροφο.

Οι κάτοικοι του νησιού δεν ξεχνούν την 26χρονη κοπέλα, καθώς ο Δήμος Φολέγανδρου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της, στο σημείο μάλιστα όπου έχασε τη ζωή της.

«Λίγο πριν τις 40 ημέρες από τον άδικο χαμό της Γαρυφαλιάς ως ελάχιστο φόρο τιμής τελέσαμε τρισάγιο στην μνήμη της. Ο Θεός να δίνει υπομονή και δύναμη στους οικείους της» αναφέρει η ανάρτηση του Δήμου Φολεγάνδρου.

https://www.facebook.com/MunicipalityofFolegandros/posts/6595869380431030

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 17 Ιουλίου 2021 όταν η σορός της Γαρυφαλλιάς εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στη Φολέγανδρο. Η κοπέλα βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τον 30χρονο φίλο της, ο οποίος όμως ήταν «άφαντος» για ώρες.

Τελικά, ο νεαρός βρέθηκε αρκετά κοντά στο σημείο του εγκλήματος, απειλώντας να αυτοκτονήσει και πετώντας πέτρες προς τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.

Τελικά, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο σύντροφος της Γαρυφαλλιάς ομολόγησε πως ο ίδιος τη σκότωσε, αφού βγήκαν από το αυτοκίνητο σε βραχώδη περιοχή της Φολέγανδρου και την πέταξε στη θάλασσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν η κακιά ώρα».

Όταν ο δράστης διαπίστωσε πως η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο. Όπως αποδείχθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η Γαρυφαλλιά ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξε στο νερό, δηλαδή θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε μείνει να τη βοηθήσει.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος υποστήριξε ότι η 26χρονη το τελευταίο χρονικό διάστημα τον υποβάθμιζε και τον προσέβαλλε ενώ τσακώνονταν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες.

Το ίδιο συνέβη και την Παρασκευή, με τον 30χρονο, όπως ισχυρίζεται να τραβάει το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να σταματήσει σε ένα χαντάκι.

Ο 30χρονος, τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X