Κοινωνία

Έγκλημα στην Πιερία: Ισόβια στον 59χρονο που δολοφόνησε και έκαψε 45χρονο κομμωτή

Έγκλημα στην Πιερία: Ισόβια στον 59χρονο που δολοφόνησε και έκαψε 45χρονο κομμωτή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 21 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 59χρονο για την άγρια δολοφονία 45χρονου κομμωτή, στην Πιερία.

Ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι το θύμα ενώ στη συνέχεια περιέλουσε με βενζίνη το πτώμα κι έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη ενώ ισχυρίστηκε ότι τον κατέδωσε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Κατά την απολογία του, με κυνισμό ο καθ’ ομολογίαν δράστης περιέγραψε τη σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος, κι όσα προηγήθηκαν. “Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα” ανέφερε δύο φορές.

Αρχικά ζήτησε μια «μεγάλη συγγνώμη από την οικογένειά» και εξιστόρησε το «βιογραφικό» του. «Εσείς θα κρίνετε για μένα. Δεν με ενδιαφέρει η ποινή» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

“Εγώ τον Γιάννη τον βοηθούσα, του έδινα ναρκωτικά. Δεν έπαιρνα χρήματα. Εγώ είχα γαλουχηθεί μέσα στα ιδρύματα και στις φυλακές. Τα όπλα και τα μαχαίρια τα είχα για την ασφάλεια μου. Ισχύει ό,τι είπα στην ανάκριση. Κάνοντας το ίδιο θα έσωζα πολλά σπίτια. Ο Γιάννης ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Έπαιρναν τα φάρμακα και τα πουλούσαν σε παιδιά. Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Εκείνη την ημέρα καθίσαμε, φάγαμε. Τον πείραξε το αλκοόλ μαζί με τα φάρμακα. Ανοίχτηκε και μου το παραδέχτηκε ότι με είχε καταδώσει πριν φύγει στην Αυστραλία. Του είπα «γιατί το έκανες αυτό». Με πείραξε” τόνισε.

Είχα την καραμπίνα κάτω από το μαξιλάρι στο σαλόνι που καθόμασταν. Πήγε να φύγει. Όπλισα και του είπα να καθίσει. Τον χτύπησα στο σαγόνι. Δεν ήμουν καλά. Τον έδεσα. Μετά τον συνέφερα. Κρεμόταν το σαγόνι του. Έπινα τσίπουρο. Μου ήρθε να του κάνω κακό. Θόλωσα. Στις 4.00 τον σήκωσα να φύγουμε. Πήρα και την καραμπίνα μαζί μου. Μπήκαμε στο χωματόδρομο που μας έβγαλε πίσω από τα μνήματα” συνέχισε.

“Θεώρησα ότι αυτά που έκανε, που πουλούσε ναρκωτικά στα παιδιά, δεν ήταν χριστιανικό. Τον ακούμπησα στον τοίχο. Τελευταία κουβέντα που μου είπε ήταν «θα με ψάχνει ο πατέρας μου». Θόλωσα. Είχε γίνει η ζημιά μέσα στο σπίτι. Τον ακούμπησα στον τοίχο. «Εγώ κάηκα, εσύ κάηκες» του απάντησα κα μετά πήρα την καραμπίνα, την έβαλα στο στόμα του. «Μη στεναχωριέσαι δεν θα πονέσει ένα κλικ είναι» του είπα. Μετά έβαλα φωτιά. Εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπα μπροστά μου. Εσείς θα αποφασίσετε, ότι και να αποφασίσετε σας ευχαριστώ προκαταβολικά” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2021, ένα ζευγάρι διερχόμενων πολιτών αντίκρισε το απανθρακωμένο πτώμα του θύματος, μέσα σε χωράφι, δίπλα στο μαντρότοιχο των κοιμητηρίων Καλλιθέας Πιερίας.

Στη συνέχεια, ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς και ομολόγησε την πράξη του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X