Κοινωνία

Εικόνες ντροπής στο Αττικό Νοσοκομείο: Στην εφημερία έβγαλαν 90 ράντζα στους διαδρόμους

Εικόνες ντροπής στο Αττικό Νοσοκομείο: Στην εφημερία έβγαλαν 90 ράντζα στους διαδρόμους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τραγική η κατάσταση με τα ράντζα το νοσοκομείο «Αττικόν» κατά τη χθεσινή εφημερία. Εν μέσω της «έκρηξης» των ιώσεων, προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), συνολικά αναπτύχθηκαν 90 ράντζα.

«Χθες εφημέρευε το “Αττικό”. Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το “Αττικό”. Ασφαλώς όχι. Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων.

 

Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

 

Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών. Με αυτή τη κατάσταση τι είναι καλύτερο;

Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;

 

Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X