Κοινωνία

Εισαγγελικό πόρισμα για Πετράλωνα: «Τον βίαζε ο πατέρας και του έδινε 5 ευρώ για να τον δελεάσει»-

Εισαγγελικό πόρισμα για Πετράλωνα: «Τον βίαζε ο πατέρας και του έδινε 5 ευρώ για να τον δελεάσει»-
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο φως το πόρισμα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τον πατέρα τους και άλλα εννέα άτομα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, στα Πετράλωνα.

Στο εισαγγελικό πόρισμα, που φέρει ημερομηνία Ιούνιος 2022 και δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται πως το 17χρονο αγόρι της οικογένειας έπεφτε συστηματικά θύμα βιασμού, με τον πατέρα να επιχειρεί να χρηματίσει το θύμα του.

Η εισήγηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πατέρας και λοιποί εμπλεκόμενοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνονται επίσης οι εκθέσεις δύο πραγματογνωμόνων-ψυχολόγων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να αποφανθούν για το αν βιάστηκαν ή όχι τα παιδιά και εκφράζουν αντιρρήσεις για το αν αληθεύουν οι καταγγελίες τους.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια.

«Το 2012 ο ανήλικος γιος τελείωσε τη Β’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Ο κατηγορούμενος πατέρας του άρχισε να συμπεριφέρεται βίαια εναντίον του, να τον χτυπά και να τον εξυβρίζει, φροντίζοντας να μη γίνεται αντιληπτός από τη σύζυγό του».

Στη συνέχεια σημειώνεται πως το ανήλικο παιδί έπεφτε θύμα του δράστη, ο οποίος εκμεταλλευόταν την απουσία της μητέρας.

Την ίδια χρονική περίοδο, τα παιδιά καταγγέλλουν και ένα άλλο έγκλημα: αυτό του ομαδικού βιασμού από δέκα άτομα με θύμα το αγόρι που πήγαινε Δημοτικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το αγόρι μπορεί να είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όμως και τα δύο κορίτσια καταγγέλλουν επίσης ότι κακοποιήθηκαν. Το καλοκαίρι του 2017, αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη φορά που επισκέφτηκαν ψυχολόγους και επιστημονικά κέντρα, το αγόρι αποφάσισε να αποκαλύψει όσα βίωνε.

«Για πρώτη φορά στις 17 Ιουλίου του 2017 ο ανήλικος παθών άρχισε να αποκαλύπτει σε μάρτυρα ο οποίος μετά από πρόταση της μητέρας του και έναντι αμοιβής 300 ευρώ μηνιαίως έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στα δύο παιδιά από τον Ιανουάριο του 2016, λόγω των σοβαρών μαθησιακών προβλημάτων που παρουσίασαν, εξαιτίας των ανωτέρω γενετήσιων πράξεων σε βάρος τους.

Ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε τη μητέρα, η οποία ακολούθως με την από 3 Αυγούστου του 2017 αίτηση της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων ζήτησε την αφαίρεση προσωρινά της γονικής μέριμνας των τριών ανήλικων τέκνων από τον πατέρα τους, την αφαίρεση προσωρινά του δικαιώματος επικοινωνίας με τα ανήλικα τέκνα του, εκθέτοντας ότι κατά το παρελθόν ο ανήλικος γιος κακοποιήθηκε επανειλημμένα σεξουαλικά από τον πατέρα του, την επιδίκαση προσωρινής διατροφής.

Καταλήγοντας στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί και οι δέκα κατηγορούμενοι να καθίσουν στο εδώλιο.

«Σύμφωνα με τα όσα έχουν εκτεθεί, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που στηρίζουν κατηγορία εναντίον του κατηγορουμένου για τις πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και που συμπλήρωσαν τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και πρέπει αυτοί να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Περιφέρειας Εφετείου Αθηνών που θα οριστεί από τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να δικαστούν για τις πράξεις αυτές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X