Κοινωνία

ΕΛΑΣ: Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη Ερντογάν

ΕΛΑΣ: Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛΑΣ στις 6 και 7 Δεκεμβρίου για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Όσον αφορά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου και τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι όμοια με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου με κάπως μικρότερο αριθμό αστυνομικών δηλαδή περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που θα επιφορτιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της χώρας καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις.

Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον επίσκεψη Ερντογάν

Mεγάλη θα είναι η κινητοποίηση των αρχών και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, θα επιστρατευτούν, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συνοδεία του θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να παραμείνει περίπου 6 ώρες στην Αθήνα.  Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλους τους δρόμους, που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Σε επιφυλακή θα είναι και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X