Κοινωνία

Ελληνικό: Τώρα κάνουμε και επίσημα εγκαίνια… επένδυσης – Αθάνατη ελληνική γλώσσα

Ελληνικό: Τώρα κάνουμε και επίσημα εγκαίνια… επένδυσης – Αθάνατη ελληνική γλώσσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οταν αντί για πολιτική κάνεις επικοινωνία και ειδικά όταν πλησιάζουν εκλογές, αναγκάζεσαι να βρεις αφορμές για να κάνεις εγκαίνια έργων, να κόψεις κορδέλες, να βάλεις θεμέλιο λίθο με μυστρί και γενικώς να δείξεις μία, δύο και τρεις φορές το ίδιο έργο, ώστε η χώρα να εμφανιστεί ως ένα απέραντο εργοτάξιο.

Ε, λοιπόν κάπως έτσι σκέφτηκαν για το Ελληνικό και είπαν τώρα να κάνουν τα…επίσημα εγκαίνια του έργου, γιατί εκείνα που είχαν κάνει το 2020 ήταν ανεπίσημα. Κι΄ ένα τόσο μεγάλο έργο όσο να είναι τα έχει ανάγκη τα επίσημα εγκαίνια και δη από το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη για να εξελιχτεί με καλούς οιωνούς.

Ετσι, λοιπόν μέχρι σήμερα ξέραμε ότι γίνονται εγκαίνια ολοκληρωμένων έργων ή τελετές θεμελίωσης που οι καθ’ αρμόδιοι και αναρμόδιοι βγαίνουν φωτογραφίες με φόντο πλακέτες για ένα έργο που θα κατασκευαστεί.

Να σημειωθεί ότι στις 3 Ιουλίου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε μητροπολιτικό πάρκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας ειδικό κίτρινο γιλέκο, στην ομιλία του τόνισε πως με την έναρξη των εργασιών «ουσιαστικά τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».

Η επένδυση του Ελληνικού στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε ένα εικονικό έργο με την κυβέρνηση να κάνει συνεχεία αναθεωρήσει, να νομοθετεί ειδικές κατ΄ εξαίρεση ρυθμίσεις για τις οικοδομικές άδειες, τις χρήσεις γης  και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς ο αρχικός πολυδιαφημισμένος σχεδιασμός όπως και το επενδυτικό σχέδιο δεν βγαίνουν.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή στροφής στο business model έγινε το 2021 όταν η διοίκηση της Lamda αποφάσισε αντί να εφαρμόσει το αρχικό master plan, να γίνει κτηματομεσίτης και να πουλάει γη αντί να κατασκευάζει και να πουλά ακίνητα. Έτσι ειδικά για το προνομιούχο παραλιακό μέτωπο αποφάσισε να το κόψει σε οικόπεδα και να πουλήσει γη με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα την ανέγερση της βίλας τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της  Lamda Development , Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας την Τετάρτη 22 Ιουνίου  2022 στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, επανέλαβε την αλλαγή στην ανάπτυξη του καλύτερου φιλέτου της Αττικής που αποφασίστηκε το 2021.

Έτσι οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι ο όμιλος αναμένει να εγγράψει φέτος έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ το 2023, τα οποία αποδίδονται στη συμβασιοποίηση πώλησης οικοπέδων για τις προνομιούχες 27 βίλες στο παραλιακό μέτωπο, όπου οι αγοραστές θα πάρουν γη και θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκτιμάται ότι το κάθε οικόπεδο θα πουληθεί προς 7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το κόστος των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Με απλά λόγια η Lamda Development, έκρινε ότι θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και άμεσα έσοδα από την πώληση γης παρά από την πώληση κατοικιών που θα έπρεπε η ίδια να κατασκευάσει όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Τα «εγκαίνια της επένδυσης» έγιναν στις 15:00 παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου Σπύρου Λάτση, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X