Κοινωνία

Ένοχη η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Ένοχη η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9/2023), κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.

Η δίκη διεξαγόταν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης και στην κατηγορούμενη υπεβλήθη ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Την ενοχή της είχε προτείνει και η Εισαγγελέας. Της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, σύμφωνα με το creta24.gr.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά την απολογία της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου.

Η γιατρός είχε παρουσιάσει στο δικαστήριο τη θέση της αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, πριν από 8 χρόνια, και οδήγησαν στο θάνατο την 4χρονη και απάντησε στις ερωτήσεις τις έδρας και των συνηγόρων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, την πρόταση του εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Όμως, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας και απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της 4χρονης, αλλά και του κ. Ντογιάκου που ζήτησε την εξέταση του σκεπτικού της απορριπτικής απόφασης. Τελικά το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Ντογιάκου και η υπόθεση οδηγήθηκε πάλι στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X