Θέμα

Εργασιακός μεσαίωνας Νο 2: Ενας εργαζόμενος θα δουλεύει 16 ώρες την ημέρα σε δύο εργοδότες

Εργασιακός μεσαίωνας Νο 2: Ενας εργαζόμενος θα δουλεύει 16 ώρες την ημέρα σε δύο εργοδότες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εργασιακός μεσαίωνας No 2. Ο Αδωνις Γεωργιάδης με καμάρι ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει σε δύο εργοδότες δύο οκτάωρα. Τις άγριες διαθέσεις του κατά των εργαζομένων έδειξε ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλοντας σαρωτική νομοθεσία που διαλύει και τα τελευταία δικαιώματα και μάλιστα το κάνει… για το καλό τους.

Μάλιστα με το καλημέρα ο υπουργός Εργασίας έσπευσε να δηλώσει  ότι «δεν θα αρέσουν ιδιαίτερα σε κάποιους ανθρώπους της Αριστεράς».

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τα βασικά μέρη της νέας εργασιακής νομοθεσίας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, και όπως, κυνικά παραδέχτηκε ο ίδιος, θα προκαλέσει “ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις στη Βουλή με αρκετή ιδεολογική συζήτηση”.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ (βίντεο παρακάτω); «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο».

Αξιοσημείωτη είναι η… άνεση του υπουργού Εργασίας, όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια, αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα, άρα 16 ώρες την μέρα: «Αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται»!

Για τη δήθεν «εθελοντική» 16ωρη εργασία την ημέρα σε διαφορετικούς εργοδότες ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε Οδηγία της ΕΕ την οποία το νομοσχέδιο αυτό ενσωματώνει, σχολιάζοντας ότι είναι «πάρα πολύ ωραίο» να μπορεί να επιλέξει ένας εργαζόμενος 16ωρη εργασία!

Ο Γεωργιάδης παρουσίασε τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας σαν κάτι πολύ θετικό και «φιλελεύθερο» και… εθελοντικό. Ποιος εθελοντισμός, βέβαια, είναι αυτός αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει 16 ώρες τη μέρα (και με τη βούλα της κυβερνήσεως σύμφωνα με το νομοσχέδιο) είναι κάτι που δεν απασχολεί τους «αρίστους». Γενικότερα, τους «αρίστους», δεν τους απασχολούν και ιδιαίτερα τα ζητήματα επιβίωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X