Κοινωνία

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε ζωντανός στο πλοίο ένας από τους αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε ζωντανός στο πλοίο ένας από τους αγνοούμενους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο κι αν φαινόταν δύσκολο, ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, του πλοίου που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, βρέθηκε ζωντανός.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν οδηγό Λιθουανικής καταγωγής.

Ο άνθρωπος βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου και μάλιστα κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει στους διασώστες και επιβιβάστηκε στη σωστική λέμβο και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ταυτοποίησή του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συντηρεί τις ελπίδες και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που αγνοούνται μέσα στο πλοίο στο οποίο ξέσπασε φωτιά την περασμένη Παρασκευή.

Πλέον η μαρτυρία του μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για την έκβαση των ερευνών καθώς θα μπορέσει πιθανότατα να πει αν υπήρχε κάποιος άλλος κοντά του. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται πια στους 11 με τους διασώστες να ετοιμάζονται να μπουν και πάλι στο πλοίο μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ψύξης στο σκαρί που καιγόταν μέχρι και πριν από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς, ενώ όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης, «όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη». Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε.

Δείτε την εικόνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X