Κοινωνία

Φωτιές: Δημοσιεύτηκε η ρύθμιση με τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Φωτιές: Δημοσιεύτηκε η ρύθμιση με τα μέτρα για τους πυρόπληκτους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ενεργοποιούνται τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων της Αττικής μετά τις φωτιές.

Τι αναφέρει η ΠΝΠ για τις φωτιές

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται πως οι λεπτομέρειες για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα καθοριστούν σε υπουργική απόφαση.

Παράλληλα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευρύνεται ο κατάλογος όσων δικαιούνται παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος, καθώς πέρα από όσους υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας, θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση έως τις 30/10 και όλοι όσοι έχουν ακίνητα στην περιοχή ή συγγενικά πρόσωπα έως και β’ βαθμού, τα οποία υπέστησαν σωματική βλάβη.

Καθορίζεται διαδικασία εξπρές για τη διαγραφή από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών των οχημάτων που καταστράφηκαν ενώ προβλέπεται αποζημίωση μέχρι και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Οι φωτογραφίες της ελπίδας για τον αγνοούμενο 13χρονο! [pics]

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει καμία αναφορά στο δημοσιονομικό κόστος των μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αυτό να προσδιοριστεί εντός των επόμενων ημερών, όταν θα έρθει και η ώρα της επικύρωσης από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ολοκληρώνονται οι νεκροτομές στα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ακόμα δεν έχει καθοριστεί και οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 84.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X