Κοινωνία

Λαμία: Χειρουργήθηκε στα πόδια ο 13χρονος που έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων σε σχολείο

Λαμία: Χειρουργήθηκε στα πόδια ο 13χρονος που έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων σε σχολείο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε σταθερή, καλύτερα κατάσταση βρίσκεται ο 13χρονος από τη Λαμία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά χθες Δευτέρα (25/9/2023), αφού έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων, ακουμπώντας σε ένα κάγκελο του σχολείου, το οποίο υποχώρησε.

Ειδικότερα, το παιδί χειρουργήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα κάτω άκρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να χειρουργηθεί και στην σπονδυλική στήλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X