Κοινωνία

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα– Άγ. Ανάργυροι: Καταγγελία για «μονταζιέρα» στο οπτικοακουστικό υλικό

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα– Άγ. Ανάργυροι: Καταγγελία για «μονταζιέρα» στο οπτικοακουστικό υλικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγ. Ανάργυροι: Η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, του 28χρονου θύματος της άγριας γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής Ελένη Τζούλη, το πρωί της Δευτέρας (22/04) μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση έδωσε κατεπείγουσα εντολή να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό και από το αστυνομικό τμήμα αλλά και από παρακείμενα κτίρια και σπίτια, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια, το υλικό ήταν «πετσοκομμένο» και έχει κενά. Πηγή: www.rosa.grΟ Γ. Παπαδάκης ανέφερε πως η επίσημη δικαιολογία από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα βίντεο εμφανίζονται διακεκομμένα επειδή οι κάμερες είναι ρυθμισμένες να καταγράφουν μόνο όταν ανιχνεύουν κίνηση.

Όπως είπε η δικηγόρος, αυτό δεν ευσταθεί καθόλου. Όπως είπε, το υλικό που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν «πέντε βίντεο τα οποία δεν άνοιγαν καν στο δικό μου στικάκι, το οποίο ζήτησα και έλαβα από την ανακρίτρια, ήταν μπλοκαρισμένο το υλικό, δεν μπορούσε να ανοιχτεί. Με μεγάλο κόπο και με τεχνικούς δικούς της η ανακρίτρια μπόρεσε και το άνοιξε, για να δει τι; Πέντε ίδια βίντεο κομμένα στο κρίσιμο σημείο».

Ακόμη, η δικηγόρος τόνισε ακόμη ότι για λογαριασμό της μητέρας, υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή υπόμνημα στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας «πέραν του υπομνήματος, στην προφορική συζήτηση με τον αξιωματικό που είναι επικεφαλής της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, του έκανα μια απλή ερώτηση, που και εγγράφως υποβάλλεται ενώπιόν του: Πότε χρονικά κατασχέσατε το οπτικοακουστικό υλικό, εάν το κατασχέσατε, ή αν σας παραδόθηκε από τους υπόπτους – γιατί αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί εγώ να είμαι ύποπτη για ένα αδίκημα, να έχω υλικό που με ενοχοποιεί και να σας το παραδώσω εγώ. Η ερώτησή μου ήταν απλή. Ποια ήταν η απάντηση; “Δεν σας απαντάω. Εάν σας απαντήσω θα γίνει άλλος χαμός, μεγαλύτερος από αυτόν που έχει γίνει ήδη”. Αυτή ήταν η απάντηση».

Όπως τόνισαν και από το πάνελ, η απάντησή του αυτή ήταν έμμεση παραδοχή ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η ίδια, τέλος, ενημέρωσε ότι η οικογένεια σήμερα θα αιτηθεί με εισαγγελική παραγγελία «αντίγραφο της πειθαρχικής δικογραφίας των αστυνομικών που εξελίσσεται στη ΓΑΔΑ. Χθες έμαθα ότι ένας από αυτούς με αναρρωτική είναι στο χωριό του και θα υπομνηματίσει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X