Κοινωνία

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Προφυλακιστέος ο 71χρονος γυναικοκτόνος

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Προφυλακιστέος ο 71χρονος γυναικοκτόνος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαλαμίνα: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 71χρονος γυναικοκτόνος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να είπε όσα είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς για τη δολοφονία της 43χρονης.

Την γυναίκα. η οποία αφήνει πίσω της ένα παιδί, κήδεψαν το απόγευμα της Παρασκευής η οικογένειά της και πλήθος κόσμου, στον ιερό ναό Εισοδείων της Θεοτόκου στη Σαλαμίνα.

 

Η μητέρα της Γεωργίας μίλησε νωρίτερα στον ANT1 και ζήτησε συγγνώμη από την κόρη της που δεν κατάφερε να την προστατεύσει.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο, σχεδιάζει να κινηθεί νομικά κατά της αστυνομίας, καθώς η 43χρονη, όπως και η μητέρα της είχαν καταγγείλει στις αρχές την κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του τραγικού περιστατικού στη Σαλαμίνα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.

 

H μητέρα είπε για τον 71χρονο δράστη «πως μας ξεγέλασε όλους… ήταν θεατρίνος..», ενώ σχολιάζει την στάση της ΕΛΑΣ αναφέροντας πως πήγε «το παιδί με σπασμένα πόδια και απαξιούσε ο αξιωματικός, δεν έβγαινε έξω από το Τμήμα να δει το κορίτσι».

Απαντώντας, ουσιαστικά, στις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίας Δημογλίδου είπε στον Ant1 πως «…βγαίνει τώρα η εκπρόσωπος της αστυνομίας να κηλιδώσει το όνομα του παιδιού μου. Θέλω να πω στην κυρία εκπρόσωπο, ποτέ μα ποτέ να μην νιώσει τον πόνο που νιώθω εγώ σαν μάνα. Ένα παιδί σαν τον Μανώλη μας και να το αφήσει ορφανό… Πήγα το παιδί μου με σπασμένα πόδια και απαξιούσε ο αξιωματικός υπηρεσίας να βγει να δει το παιδί μου σε τι κατάσταση βρισκόταν».

 

«Ήταν πολύ αθώα και για αυτό την πάτησε. Αυτός μπορεί να την κορόιδευε με μια καραμέλα ή με ένα χάδι και μετά να την χτύπαγε και εκείνη να μην έλεγε τίποτα», συνέχισε η μητέρα της Γεωργίας.

«Να με συγχωρέσει, που δεν ήμουν εκεί να την προστατεύσω παραπάνω. Αν ήμουν εκεί θα είχα μπει εγώ μπροστά, να φάω εγώ τις σφαίρες. Αυτό θα της πω, θα της ζητήσω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να την προστατεύσω. Να πάει στο καλό και από εκεί να προστατεύει το παιδάκι της» κατέληξε η μητέρα.

 

Ο 71χρονος το 2019 είχε καταδικαστεί ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία που είχε γίνει το 2013. Δεν συνελήφθη όμως, ούτε εξέτισε την ποινή του καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αλλάξει την αστυνομική του ταυτότητα, είχε αλλάξει πατρώνυμο αλλά και μητρώνυμο με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα. Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X