Κοινωνία

Ίδρυμα Ωνάση: Ξεκινούν οι αιτήσεις υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Ίδρυμα Ωνάση: Ξεκινούν οι αιτήσεις υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ίδρυμα Ωνάση: Τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφιών, τις ειδικεύσεις και τα επίπεδα σπουδών ανακοίνωσε το ίδρυμα Ωνάση. Οι υποτροφίες αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2023-24 και οι διαδικασίες για τις αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως αναφέρει το ίδρυμα οι υποψήφιοι πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσης υποτροφιών, που περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες για την απόκτηση υποτροφίας. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory (λεπτομέρειες στο https://www.onassis.org/el/) και μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σταδιακά μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Η ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να υποβληθεί επιτυχώς μόνο αν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση υποτροφιών, τους σχετικούς όρους και τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην κατηγορία «Συχνές Ερωτήσεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών» ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Υποτροφιών μέσω e-mail στη διεύθυνση scholarship.applications@onassis.org ή μέσω τηλεφώνου στο +30 210 37 13 052, -053, -054, -055, -056, -057.

Οι υποτροφίες
Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα χορηγηθούν: έως 60 υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εξωτερικό και έως 10 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, σε επιλεγμένους επιστημονικούς κλάδους και ειδικεύσεις, εφόσον υπάρξουν υποψηφιότητες στις προκηρυσσόμενες ειδικεύσεις και πληρούνται οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα για σπουδές πλήρους παρακολούθησης στον τόπο σπουδών, εκτός εάν λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας ή δημόσιας υγείας προκρίνεται από το Πανεπιστήμιο η εξ αποστάσεως φοίτηση. Ημερομηνία έναρξης από 1/9/2023 ή 1/10/2023 και εξής και σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Βήμα-Βήμα η διαδικασία αιτήσεων
Μελέτη της Προκήρυξης. Είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση Υποτροφίας Εξωτερικού μέσω της πλατφόρμας Onassis Directory, στην οποία θα πρέπει να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό. Προεπισκόπηση της ηλεκτρονικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έγκαιρη προετοιμασία σας.

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε προσωρινή αποθήκευση της αίτησής σας μέχρι την τελική υποβολή της και να ανεβάζετε σταδιακά τα δικαιολογητικά μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής Συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου ή/και ενός εργοδότη στους οποίους έχετε αποταθεί για συστάσεις στο σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, προκειμένου να λάβουν μήνυμα μέσω της πλατφόρμας για την επισύναψη της συστατικής επιστολής.

Το μήνυμα αποστέλλεται με την προσωρινή αποθήκευση (Save as Draft) της ηλεκτρονικής αίτησης και εφόσον έχετε συμπληρώσει τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας των Καθηγητών/Εργοδότη Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης με επισύναψη όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τελική υποβολή αυτής έως 28.02.2023. Όταν υποβάλετε την αίτησή σας, θα λάβετε αυτόματο μήνυμα επιβεβαίωσης επιτυχούς υποβολής Ηλεκτρονική αποστολή οριστικής αποδοχής από το Πανεπιστήμιο και Δήλωσης κόστους σπουδών έως και 31.05.2023

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X