Κοινωνία

Ηλίας Γκιώνης για Γεωργία Μπίκα: Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά για το βιασμό

Ηλίας Γκιώνης για Γεωργία Μπίκα: Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά για το βιασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Καθαρές» λέγεται πως είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Γεωργία Μπίκα, η κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έδειξαν μικρό επίπεδο αλκοόλ και ήταν «καθαρές» από ναρκωτικές και άλλες φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανεξέταση, ενώ ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει ότι υπάρχουν ντοκουμέντα για τον βιασμό της 24χρονης από τα κινητά που έχουν κατασχεθεί.

«Δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν», σχολίασε ο Ηλίας Γκιώνης, σημειώνοντας θα γίνουν κι άλλες αναλύσεις.

«Κάτι που δεν έχουν καταλάβει οι φασίστες είναι ότι εγώ και όσοι στηρίζαμε την Γεωργία Μπίκα δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν. Τις περιμέναμε σαν έξτρα στοιχείο προς απόδειξη της αλήθειας. Δεν σταματά εδώ γιατί θα γίνουν και άλλες αναλύσεις. Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν οι μαρτυρίες της Γεωργίας, αλλά και άλλων θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Τεχνικός σύμβουλος Γεωργίας Μπίκα: Παράθυρο και για άλλες ενέργειες

Τα φτάσουν στα χέρια του τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης περιμένει ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα.

Σχολιάζοντας τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, ανέφερε ότι «αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει».

Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Μιλώντας στο MEGA είπε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», τόνισε.

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

Όπως τόνισε, «μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X