Θέμα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική και η Κέρκυρα – Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική και η Κέρκυρα – Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παραμένουν τα προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Είναι δύσκολη η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο, καθώς πέρα από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, και τα δυο ρεύματα, εμφανίζονται προβλήματα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού αλλά και στην παραλιακή, στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μεγάλες δυσκολίες και στην Πειραιώς, στο ύψος του Ρουφ, στο Νέο Κόσμο αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς σημειώθηκε και τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενα ένα ΙΧ και ένα φορτηγό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει αλλά αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στυλιανίδης: Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική – «Έχουμε δύσκολο διήμερο»

Ενημέρωση για την κακοκαιρία Μπάλλος, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο διήμερο» και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός «ούτε από την Πολιτεία ούτε από τους πολίτες». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Ο υπουργός είπε πως στην Κέρκυρα σπεύδει Super Puma προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε.

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική – Ενδείξεις και για βορειοανατολικό Αιγαίο

Με απόφαση των περιφερειαρχών και κατόπιν εισήγησης της Πολιτικής Προστασίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, υπάρχουν ενδείξεις για παρόμοια απόφαση αύριο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλος σύμμαχος το 112

«Μεγάλος σύμμαχός μας είναι το 112» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε πως η αποστολή των μηνυμάτων έγινε έπειτα από επισταμένη μελέτη. «Συνεχίζουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή. Αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση, ειδικά σε περιοχές που έχουν λάβει μήνυμα 112», είπε.

Πολλές φορές συμβαίνει και έχουμε θρηνήσει θύματα για κάποιες απερισκεψίες. Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα που έχουν υπερχειλίσει», ανέφερε.

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μπάλλος, που χτυπάει με βροχές, ισχυρές καταιγίδες, ακόμα και με χιόνι πολλές περιοχές της χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό και εστάλη μήνυμα από το 112 για Αττική, Θεσσαλονίκη και Εϋβοια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης, έχει εκπονηθεί σχέδιο εκκένωσης πυρόπληκτων περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμύρες σε Αττική και βόρεια Εύβοια.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καιρός live χάρτης: Η πορεία της κακοκαιρίας Μπάλλος

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Κέρκυρα: Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμούς – Παιδιά παραμένουν στα σχολεία

Η κατάσταση στην Κέρκυρα είναι δραματική καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα έχοντας σημάνει συναγερμό στις Αρχές, με δυνάμεις της 5ης ΕΜΑΚ να κατευθύνονται άμεσα στο νησί.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχει κινητοποιηθεί η 5η ΕΜΑΚ και το Λιμενικό Σώμα όπως και ελικόπτερο του κέντρου επιχειρήσεων με εναέριους διασώστες ενώ στη μάχη βρίσκεται και ερπυστριοφόρο όχημα της πυροσβεστικής που μεταφέρει διαρκώς κόσμο.

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων σπεύδει στην περιοχή Super Puma.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα καθώς αρκετοί κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι ενώ υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και πολλά σπίτια πλημμυρισμένα.

Στην Κέρκυρα λειτούργησαν τα σχολεία και γονείς αναφέρουν πως τα παιδιά τους παραμένουν μέσα σε αυτά, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να τα προσεγγίσουν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί.

20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους

Ακόμη, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε πως τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στις οικίες τους.

Συγκεκριμένα, πολλοί εξ αυτών έχουν ανέβει σε ταράτσες οικιών και αναμένουν απεγκλωβισμό. Στο σημείο επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό η Π.Υ. με βαρέα οχήματα, η οποία έχει ήδη απεγκλωβίσει δώδεκα άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά μέσα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έκανε γνωστό πως αύριο, Παρασκευή 15/10, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας η οποία σφυροκοπά τη χώρα.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως μέσα στην ημέρα μπορεί να αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων για αύριο και σε άλλες περιοχές, όπως εκείνη του ανατολικού Αιγαίου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βούλιαξε η Κέρκυρα – Τεράστιες καταστροφές και πλημμύρες

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπάει την Κέρκυρα όπου καταγράφονται απίστευτες εικόνες. Πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου του νησιού έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση.

Λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Δρόμοι-ποτάμια παρασύρουν αυτοκίνητα

Απίστευτες είναι οι σκηνές που καταγράφονται στην Κέρκυρα η οποία δέχεται βαρύ πλήγμα από την σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος».

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο ένα αυτοκίνητο φαίνεται να έχει παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι το κατευθύνουν προς την θάλασσα. Το βίντεο καταγράφηκε στην Άνω Μεσσογγή, ενώ ευτυχώς το σταθμευμένο αυτοκίνητο σταμάτησε τελικά σε ένα τοίχο.

Παράλληλα ένα τοιχίο έπεσε στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από Τρία Γεφύρια προς Μοραΐτικα. Η κατάσταση σε Μπενίτσες, Γέφυρα Κάιζερ, Μοραίτικα ήταν τραγική ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά.

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων από αυτοκίνητα

Σε απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί πως το 7ο Γυμνάσιο πλημμύρισε όπου η Πυροσβεστική προχώρησε σε απάντληση υδάτων και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποια τμήματα αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απίστευτο! Λεωφορείο βυθίστηκε στην Ποσειδώνος

Απίστευτες είναι οι εικόνες από λεωφορείο που εγκλωβίστηκε την Πέμπτη (14/10) σε πλημμυρισμένο δρόμο κάτω από γέφυρα στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σφυροκοπά την Αττική έχει μετατρέψει σε ποτάμια τους περισσότερους δρόμους.

Το λεωφορείο, που εκτελεί τη διαδρομή Πειραιάς – Βούλα, φαίνεται να έχει καλυφθεί σχεδόν από το νερό ενώ είναι ακινητοποιημένο κάτω από τη γέφυρα στο ύψος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Λεωφορείο Ποσειδώνος - Κακοκαιρία «Μπάλλος»

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία δεν κινδύνευσε κάποιος επιβάτης.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απίστευτες εικόνες από τον Κηφισό – «Φούσκωσε» επικίνδυνα το ποτάμι

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στάθμη του ποταμιού έχει ανέβει πάρα πολύ.

Δείτε εικόνες από τον Κηφισό:

Πριν από 20 μέρες περίπου, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη προειδοποιούσε ότι ενδεχομένως τα υδραυλικά έργα που έχουν γίνει στον Κηφισό δεν επαρκέσουν σε μια μεγάλη πλημμύρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Ιωακειμίδης είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για πλημμύρες λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου και λόγω της τσινμεντοποίησης μεγάλου μέρους του λεκανοπεδίου.

«Δεν βλέπω την Πολιτεία ούτε τα χρήματα να έχει ούτε τη διάθεση» είχε δηλώσει ο κ. Ιωακειμίδης, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος ούτε χρήματα να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία είναι χτισμένη πάνω στην κοίτη του ποταμιού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται μετ’ εμποδίων στο μεγαλύτερο μέρος της αργά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει κλείσει την λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, ρεύμα προς Αθήνα, η οποία οδηγεί όσους κινούνται από Μοσχάτο στον Κηφισό, εκτρέποντας την κυκλοφορία μέσα από τη Λαχαναγορά.

Εντωμεταξύ, πλημμύρισε ο σταθμός των ΚΤΕΛ πάνω στον Κηφισό.

Πλημμυρισμένος είναι και ο άλλος μεγάλος ποταμός της Αττικής, ο Ιλισσός.

Από τον όγκο του νερού και της λάσπης που έχει «κατέβει», το χρώμα της θάλασσας έχει αλλάξει κοντά στα παράλια και είναι πιο καφετί.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έκλεισε η λεωφόρος Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει όλη τη χώρα προκάλεσε χάος στους δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία σε τμήμα της λεωφόρου Κηφισίας διακόπηκε λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε επίσης μεγάλα προβλήματα στη Νέα Σμύρνη καθώς πλημμύρισε δρόμος της περιοχής στον οποίο γίνονταν έργα με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα νερά εννέα οχήματα.

Επίσης λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, διεκόπη, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Παραλιακή Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Θησέως έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν πανεπιστήμια – Απίστευτες εικόνες

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει όλη τη χώρα, ενώ προβλήματα καταγράφονται και σε Πανεπιστήμια σε πολλές περιοχές.

Με την πρώτη βροχή τα νερά μπήκαν στα κτίρια, ενώ η κορύφωση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι εικόνες από τα Πανεπιστήμια είναι αποκαρδιωτικές. Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πως το εσωτερικό της Σχολής Καλών Τεχνών μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε λίμνη, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάλογες εικόνες από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και από την Κρήτη.

Νωρίτερα, άλλο ένα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο μαθητές επιχειρούν να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφια.

Οι μαθητές πατούν πάνω σε θρανία προσπαθώντας να διαφύγουν από το σχολείο, ενώ κάποιοι ενήλικες – πιθανότατα εκπαιδευτικοί – τα βοηθούν, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπή ρεύματος τώρα! Χωρίς μετρό και φανάρια η Αθήνα

Διακοπή ρεύματος τώρα σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της Αττικής. Χάος παρατηρείται σε πολλούς δρόμους, δεν λειτουργούν πολλά φανάρια.

Οι διακοπές ρεύματος είναι γενικευμένες στην Αττική με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια προάστια να επικρατεί απίστευτο χάος.

Από τη διακοπή ρεύματος, φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, συναγερμοί έχουν αρχίσει να χτυπάνε, ενώ ανάστατοι είναι καταστηματάρχες αφού πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα. Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, σε Αλιμο, Αργυρούπολη αλλά και σε περιοχές όπως Εξάρχεια, Κολωνάκι, Κέντρο, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Παπάγου, Ηράκλειο Αττικής, Άνω Νέα Σμύρνη, Καισαριανή, Γέρακα, Παλλήνη, Πόρτο Ράφτη, Πεντέλη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Μαρούσι, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Γλυφάδα, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο, Φάληρο, Δάφνη.

Το Μετρό σύμφωνα με πληροφορίες είναι δίχως ρεύμα, ενώ πολλές περιοχές της Αττικής, όπως ο Παπάγος και ο Χολαργός, αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν πλημμυρίσει.

Το ίδιο ισχύει και για τα νότια προάστια όπως στο Μοσχάτο όπου εικόνες είναι εικόνες Αποκάλυψης.

Στους δρόμους επικρατεί χάος αφού δεν λειτουργούν σχεδόν πουθενά τα φανάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά σε αρκετές περιοχές.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισε o περιφερειακός Λυκαβηττού

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό Λυκαβηττού προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης (14/10/2021), τη στιγμή που η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατεβαίνει από τον λόφο.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Αττική.

Το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σιντριβάνι τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου

Εκτός από ποτάμια που έχουν γίνει η δρόμοι.. Είδαμε και τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου να μετατρέπονται σε σιντριβάνια!

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αττική – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει μετατρέψει σε ποτάμια αρκετούς μεγάλους δρόμους της Αττικής με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά Παραλιακή Ποσειδώνος

Λόγω συσσώρευσης των υδάτων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Θησέως έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο

Πλημμυρισμένη η Χαμοστέρνας

Διακοπή κυκλοφορίας στο Μοσχάτο

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Σκυλίτση και την οδό Τζαβέλα από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά

Προβλήματα στην οδό Πειραιώς

Συγκεκριμένα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Πλημμύρισε η Πανόρμου από την βροχή

«Θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο – Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια στον ηλεκτρικό

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσαν μάρμαρα στη Βουλή! Μπήκαν νερά στο κτίριο

Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το κέντρο της Αθήνας έπεσε και η Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών, στον εξωτερικό της χώρο.

Αμέσως πάντως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να διασφαλίσουν πως κανένα από τα αντικείμενα αξίας- μεταξύ των οποίων και η περίφημη πατισερί με τη «σχολή των Αθηνών- δεν θα τεθούν σε κίνδυνο…

Δείτε τις εικόνες από την Βουλή

Κακοκαιρία «Μπάλλος»

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για Εύβοια και Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»:  Σχέδιο για μετακινήσεις κατοίκων περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο», όσον αφορά τον κίνδυνο πλημμύρας, υλοποιεί από το πρωί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο, στο πλαίσιο της βασικής πολιτικής της νέας ηγεσίας, που έχει ως κύριο άξονα την πρόληψη και πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εισήγηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει μια καταγραφή και απομάκρυνση κατοίκων από σπίτια που βρίσκονται μέσα σε ρέματα ή σημεία όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας στη βόρεια Εύβοια. Επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αττική και κυρίως στο Αλεποχώρι, και την υπόλοιπη δυτική Αττική, καθώς και σε περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Παράλληλα, έχουν ήδη κλείσει δρόμοι στα καμένα και απαγορεύονται μετακινήσεις πολιτών εκεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων ή πλημμυρικών φαινομένων που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκλωβισμούς.

Το Αλεποχώρι μάλιστα είχε επισκεφθεί προσφάτως ο κ. Στυλιανίδης προσωπικά, ενώ είχε εκτενή συζήτηση για θέματα πρόληψης με όλους τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι απομακρύνσεις δεν θα είναι πολλές, θα γίνουν επιλεκτικά και αφορούν άτομα ηλικιωμένα, με προβλήματα, ή άτομα των οποίων η μετακίνηση είναι δύσκολη σε περίπτωση πλημμύρας -ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους.

Τα άτομα αυτά θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ, ή άλλους χώρους που εξασφαλίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, για μία δύο μέρες, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία και ο κίνδυνος.

Το σχέδιο αυτό συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε χτες στην Πολιτική Προστασία, εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας και εκεί τέθηκαν οι βάσεις για τις προληπτικές δράσεις.

Όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου, τα σχέδια αυτά είναι έκτακτα και προσαρμοσμένα στις παρούσες συνθήκες, πέρα από τις γενικές εκτιμήσεις και μοντέλα.

«Η λογική είναι να προλάβουμε δυσάρεστες συνέπειες από τα έντονα φαινόμενα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε: «Το απόγευμα περιμένουμε σφοδρές καταιγίδες σε πολλά μέρη. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εκτιμήσεις και μοντέλα, αλλά έχουμε δει ότι πολλές φορές διαφέρουν μεταξύ τους, άλλα μοντέλα χρησιμοποιούνται στην Αμερική, άλλα στην Ευρώπη κ.λπ. Ο δικός μας στόχος είναι η πρόληψη με τις δικές μας ιδιαιτερότητες και να πάμε ένα βήμα παραπέρα για την προστασία των ανθρώπων και να αποφύγουμε τις απώλειες».

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η δημιουργία κοινών επιχειρησιακών κέντρων σε κάθε περιφέρεια για τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και υψηλή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του στρατού και όλων των υπηρεσιών, καθώς και η χρήση του 112 για την ενημέρωση των πολιτών, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και θα συνεχιστεί σε Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο και Νότια Πελοπόννησο, ή όπου αλλού προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και η προετοιμασία, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης στη σύσκεψη, ενώ παράλληλα εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές και σημεία. Τα σημεία αυτά είναι όσα έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι πλημμυρίζουν εύκολα, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι Περιφέρειες και Δήμοι, που ανέλαβαν το διαδικαστικό κομμάτι, ενώ στις συγκεκριμένες περιοχές ο σχεδιασμός προβλέπει μεγαλύτερη ετοιμότητα από τις ΕΜΑΚ και την ΕΛ.ΑΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X