Κοινωνία

«Καμπανάκι» από Times! «Η Ελλάδα απελαύνει τζιχαντιστές από hot spot»!

«Καμπανάκι» από Times! «Η Ελλάδα απελαύνει τζιχαντιστές από hot spot»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν δράση κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμό της Λέσβου και εξαναγκάζουν πρόσφυγες να γίνουν τζιχαντιστές!

Αυτό αναφέρουν οι Times και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Διότι και μόνο η λέξη τζιχαντιστές δίπλα στην λέξη… Ελλάδα, προκαλεί μια “παγωμάρα”.

Τι λένε οι Times για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 120 ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς έχουν απελαθεί από τον Μάρτιο του 2016.

«Ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS, ακόμα και μέλη του έχουν έρθει στην Ελλάδα προσπειούμενοι τους πρόσφυγες. Αλλά καταφέραμε να τους συλλάβουμε και να τους απελάσουμε στην Τουρκία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών από ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και από διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, ενώ επίσης έχουμε αρκετούς ανθρώπους επιτόπου και πολλούς μηχανισμούς για διενέργεια ελέγχων υπόπτων», δηλώνει ο αξιωματούχος.

DW: Σε αναμμένα κάρβουνα η Γερμανία για τη νέα γενιά του ISIS!

H ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως πολλοί από τους απελαθέντες που συνελήφθησαν το 2016 επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα. Κυρίως μέσω των χερσαίων συνόρων από την Τουρκία.

Παράλληλα σημειώνεται πως το 2015, δύο από τους δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν του Παρισιού είχαν φθάσει στη Γαλλία μέσω Ελλάδας. Φυσικά προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X