Κοινωνία

Καταγγελία αγρότη για το τελωνείο του Προμαχώνα: «Γίνονται εισαγωγές αρνιών χωρίς κανέναν έλεγχο»

Καταγγελία αγρότη για το τελωνείο του Προμαχώνα: «Γίνονται εισαγωγές αρνιών χωρίς κανέναν έλεγχο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία αγρότη για το τελωνείο του Προμαχώνα: Συγκεκριμένα ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των Αγροτών Βισαλτίας, τόνισε ότι «στο τελωνείο του Προμαχώνα περνούν καθημερινά αρνιά ζωντανά, καλαμπόκια και σιτάρια χωρίς κανένα έλεγχο, τα πάντα ελληνοποιούνται και βγαίνουν στην αγορά, αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και κανένας δεν κάνει τίποτα, ούτε σκάνερ για να τα ελέγχουν έχουν, ούτε για να τα ζυγίσουν», τόνισε.

«Οι έμποροι κάνουν τη διακίνηση, οι αγρότες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Μιλάμε για τεράστιο κέδρος και όλα βγαίνουν στην αγορά σαν ελληνικά, το κράτος δεν ελέγχει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε ο κύριος Λίτος.

Μιλώντας ο ίδιος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τόνισε πως οι αγρότες θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα.

Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή οι αγρότες της περιοχής θα κινηθούν στο κτίριο της νομαρχίας των Σερρών και από κει στο τελωνείο του Προμαχώνα.
“Όχι για να κλείσουμε το τελωνείο αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματά μας” τόνισε ο κύριος Λίτος.
«25.000 αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι, για πρώτη φορά στα χρονικά»
«Ζητάμε τα αυτονόητα. Πριν από τα Χριστούγεννα, υποτίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε την αποπληρωμή των αγροτών. 25 χιλιάδες αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι, για πρώτη φορά στα χρονικά. 400 εκατ. ευρώ λείπουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα έπρεπε να τα πάρουν οι παραγωγοί. Να μας πουν πού είναι τα χρήματα. Είναι θέμα κακοδιαχείρισης, όχι μείωσης των χρημάτων από την Ευρώπη

Τον υπουργό τον είδαμε την προηγούμενη Δευτέρα. Ζητήσαμε αγροτικό πετρέλαιο, να μας απαντήσουν ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος για να το πάρουμε, όπως παίρνουν οι συνάδελφοί μας σε άλλα αναπτυγμένα κράτη. Δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε πραγματικές λύσεις» υπογράμμισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X