Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον πατέρα Αντώνιο για τις υποθέσεις ασέλγειας, το οποίο δεν τον παραπέμπει σε δίκη, αλλά λέει πως πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση.

Πιο αναλυτικά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε για τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών, φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας διέταξαν να να ληφθεί συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου καταγγέλλοντα.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κληθούν για κατάθεση δύο αδέλφια, στα οποία ο 19χρονος καταγγέλλοντας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί σε κανένα στάδιο από τις δικαστικές αρχές.

Η πρώτη αντίδραση

Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του ιερέα κάνει λόγο για μια πρώτη δικαίωση.

«Ο πατέρας Αντώνιος έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένει ότι η κατασκευασμένη και άθλια σκευωρία που έστησαν κάποιοι με σκοπό να πλήξουν τον ίδιο τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά κυρίως την ίδια την δομή και τον θεσμό της φιλανθρωπίας θα καταπέσει με πάταγο.

Η μόνη έννοια του πατρός Αντωνίου είναι τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αληθινή προστασία και αγάπη, όπως αυτή που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του σε περισσότερα από 7.000 παιδιά.

Αναφορικά με το βούλευμα η επιστροφή του στην ανάκριση αποτελεί μια πρώτη δικαίωση των ισχυρισμών του πατρός Αντωνίου».



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X