Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Τι βρέθηκε στους λογαριασμούς του π. Αντώνιου και της Παπαδιάς

Κιβωτός του Κόσμου: Τι βρέθηκε στους λογαριασμούς του π. Αντώνιου και της Παπαδιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κιβωτός του Κόσμου: Σε 3 από τους 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή, υπάρχουν ενδείξεις για εισροές-εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών.
Η έρευνα φαίνεται πως επικεντρώνεται, πλέον, στον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του, και στις επόμενες αστυνομικές ενέργειες βασική προτεραιότητα είναι η αναζήτηση των κινήσεων των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών την τελευταία 5ετία, όπου οι εισροές προς τη ΜΚΟ αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Στους «ύποπτους» λογαριασμούς προέκυψαν καταθέσεις, κάποιες από τις οποίες φαίνεται να μην προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και πήραν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, από την κίνηση των οποίων ευελπιστούν να εντοπίσουν ύποπτες μεταφορές χρημάτων και αγορές.

Το υλικό που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας από τις έρευνες στις δομές της ΜΚΟ και στα σπίτια των εμπλεκομένων διαβιβάστηκε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την ίδια αστυνομική υπηρεσία, με συγκεκριμένες αναζητήσεις και έρευνες βάσει των αδικημάτων που φαίνεται να έχουν διαπραχθεί.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο

Στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι, πάνω από τη δομή στον Κολωνό, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μέσα σε χρηματοκιβώτιο εντόπισαν περίπου 350.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης και έγγραφα που σχετίζονταν με τη δομή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Σταματία Γεωργαντή φέρεται να είπε πως αυτά τα χρήματα ανήκουν στη δομή, θα τα καταμετρούσαν και θα τα κατέθεταν σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού σε διαφορετικές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις περίπου 300.000 ευρώ, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις από ακόμη δύο τράπεζες. Ενας από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς είναι αυτός της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ, προερχόμενες από τους «απείραχτους» μισθούς του την τελευταία 8ετία. Στοιχείο που κάνει εισαγγελικούς λειτουργούς και αστυνομικούς να εικάζουν πως το ζευγάρι ζούσε αποκλειστικά από τα χρήματα της «Κιβωτού» και «αποταμίευε» τη μισθοδοσία του! Σε τραπεζικούς λογαριασμούς της δομής φαίνεται πως υπάρχουν καταθέσεις ύψους 12.500.000 ευρώ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X