Επιλογές

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αποκαλύψεις «φωτιά»! Έπλυναν και έραψαν την σορό

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αποκαλύψεις «φωτιά»! Έπλυναν και έραψαν την σορό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση των Τιράνων προκάλεσε η εισαγγελική έρευνα για της συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στους Βουλιαράτες.

Η δικογραφία της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Οι συγγενείς του 35χρονου προσκόμισαν την ταυτότητά του. Ο οποίος είχε ελληνική υπηκοότητα και γι αυτό πλέον θα γίνει έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Από τα Τίρανα υπήρξε αντίδραση καθώς κάλεσαν την Ελληνίδα πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών όπου της διαμήνυσαν ότι μόνη αρμόδια για την υπόθεση είναι η αλβανική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας: «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Κωνσταντίνος Κατσίφας

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Για πέντε λεπτά εξέτασε τη σορό ο ιατροδικαστής

Αρχικά το αίτημα είχε απορριφθεί αρκετές φορές. Ωστόσο, τελικά οι αλβανικές Αρχές έδωσαν το «πράσινο φως». Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης εξέτασε για πέντε λεπτά τη σορό του Κατσίφα. Κι αυτό παρουσία του δικηγόρου, Κώστα Γιοβανόπουλου. Το αίτημα εγκρίθηκε αφού η σορός του 35χρονου είχε μεταφερθεί από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα. Εκεί διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η σορός είχε εξεταστεί. Τα τραύματα είχαν ραφτεί και στη συνέχεια ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε πλύνει το σώμα.

«Τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί και το πτώμα του είχε πλυθεί» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζοντας ότι ο ιατροδικαστής και ο ίδιος είδαν τη σορό μόλις για πέντε λεπτά.

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στους Βουλιαράτες! Το καλάσνικοφ και η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Σεβόμενος την ιατροδικαστική επιστήμη, με τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω έρευνα γιατί όποια στοιχεία και υπολείμματα (αιθανόλης ή καπνού) και να υπήρχαν, δεν υπάρχουν πια γιατί έχουν συρραφεί. Το πτώμα έχει πλυθεί και δεν είχε νόημα η παραμονή μας εκεί» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σε ερώτηση για το αν εντόπισαν τραύματα στα πόδια του 35χρονου ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι «δεν ήταν ορατό μακροσκοπικά κανένα τέτοιο τραύμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X