Διεθνή

Σάλος στην Αλβανία με την αθλιότητα Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες (βίντεο)

Σάλος στην Αλβανία με την αθλιότητα Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σάλος στην Αλβανία από την απαράδεκτη ενέργεια του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα, ο οποίος έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο στο πρόσωπο, αφού πρώτα αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που σπρώχνει στο πρόσωπο τη δημοσιογράφο Αμπρόζια Μέτα, μια ενέργεια που οι οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισαν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας, ενώ ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τη δημοσιογράφο.

Νωρίτερα, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Έντι Ράμα σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν, που είναι μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή, όπου έχει αναφερθεί ότι ο γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων.

 

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε την επιθετική ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X