Πολιτική

Σάλι Μπερίσα: Καταδίκη Μπελέρη για τα μαφιόζικα συμφέροντα του Έντι Ράμα στις ακτές της Χειμάρρας:

Σάλι Μπερίσα: Καταδίκη Μπελέρη για τα μαφιόζικα συμφέροντα του Έντι Ράμα στις ακτές της Χειμάρρας:
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την απόφαση φυλάκισης του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Σε ομιλία του προς τους υποστηρικτές του, ο Μπερίσα είπε ότι όλες αυτές οι αποφάσεις εναντίον του Μπελέρη έχουν μια αιτία: τα μαφιόζικα συμφέροντα του Έντι Ράμα στις ακτές της Χειμάρρας:

«Το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι ένα ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αλλά πρώτα από όλα είναι ένα ζήτημα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Αλβανών. Είναι θέμα πρωτίστως των οικουμενικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ελεύθερων πολιτών μιας χώρας», ανέφερε ο Μπερίσα και προσέθεσε:

«Εάν ένας άνδρας, ένας εκλεκτός, συλληφθεί με βάση μια άθλια, ταπεινή παγίδα και κρατηθεί για 1 έτος, δεν επιτρέπεται να ορκιστεί αντίθετα με την καθολική αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, δεν επιτρέπεται να συναντήσει αυτούς που τον ψήφισαν, σε αντίθεση με τις προηγούμενες πρακτικές, αυτό είναι κραυγαλέα απόδειξη ότι εδώ έχει καθιερωθεί ένα καθεστώς που δεν αναγνωρίζει ψήφους ή αρχές, δεν αναγνωρίζει ψήφους ή εκλογές».

«Καταδικάζω έντονα την απόφαση του δικαστή. Καταδικάζω τη στάση του Έντι Ράμα», είπε ο Μπερίσα.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Γιατί αυτή η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
Γιατί αυτή η μεγάλη επιδείνωση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα;
Όλα αυτά έχουν μόνο μία αιτία. Τα μαφιόζικα συμφέροντα του Έντι Ράμα στις ακτές της Χειμάρρας. Τα μαφιόζικα συμφέροντα των ναρκωτικών τους στις ακτές της Χειμάρρας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Τι σχολιάζουν τα αλβανικά μέσα για την καταδίκη Μπελέρη

Το σύνολο των ΜΜΕ στην Αλβανία προβάλλουν τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, παραθέτοντας απλώς τις δηλώσεις του.

Στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φιλοξενούνται πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, με ορισμένα από τα σχόλια αυτά να έχουν έντονο ανθελληνικό και εθνικιστικό χαρακτήρα.

Αντιθέτως, τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης, πολιτικών αναλυτών καθώς και νομικών, οι οποίοι αντιτίθενται στην απόφαση φυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη και χαρακτηρίζουν τη δίκη «πολιτικώς υποκινούμενη».

Στο σύνολό τους τα ΜΜΕ παραθέτουν την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση και αρκετά εξ αυτών υπογραμμίζουν το ότι η πρεσβεία της Ελλάδας είχε συνεχή παρουσία στη δίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X