Κοινωνία

Κορονοϊός: «Ανοίγει» τις φυλακές για τους… ελαφροποινίτες

Κορονοϊός: «Ανοίγει» τις φυλακές για τους… ελαφροποινίτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κορονοϊός… δοκιμάζει όλη την ελληνική κοινωνία και οι φυλακές φαίνεται πως δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες. Κι αυτό διότι με την αποφυλάκιση συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 1.500 ο αριθμός των έγκλειστων που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 12.500.

Ο κορονοϊός και οι φυλακές…

Εισήγηση για αποφυλάκιση καταδικασμένων σε ελαφριές ποινές και με άμεσες διαδικασίας έχει κάνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Συγκεκριμένα η εισήγηση αφορά στην αποφυλάκιση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αρκετών κατηγοριών κρατουμένων πλην όσων έχουν καταδικασθεί για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, όπως βαριές κακουργηματικές πράξεις, πχ ανθρωποκτονίες, βιασμούς, τα αποκαλούμενα αδικήματα τρομοκρατίας κλπ.

Πρόληψη και προστασία! Έτσι διαχειριζόμαστε τα παιδιά στην εποχή του…Μένουμε Σπίτι!

Η εισήγηση για την αποφυλάκιση αφορά όσους έχουν υπόλοιπο ποινής 12 μηνών, ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής ,αλλά και καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια εφόσον έχουν εκτίσει του 1/20 της ποινής τους.

Με αυτή την εισήγηση εάν γίνει δεκτή αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για μια ευρεία γκάμα αδικημάτων όπως κλοπές, οικονομικά εγκλήματα κ,α. Ακόμα , θα αποφυλακιστούν και οι κρατούμενοι άνω των 65 ετών για ανάλογα αδικήματα και ποινές, με την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει το 1/30 της ποινής τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X