Κοινωνία

Κορονοϊός: Επίσημα στο «κόκκινο» η Αττική – Τι ισχύει με λιανεμπόριο, γυμνάσια και λυκεία

Κορονοϊός: Επίσημα στο «κόκκινο» η Αττική – Τι ισχύει με λιανεμπόριο, γυμνάσια και λυκεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Αττική βρίσκεται και επίσημα στο «κόκκινο», καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Το βλέμμα μας από τη Βόρεια Ελλάδα στρέφεται στην Αττική καθώς την τελευταία εβδομάδα υπήρξε σαφής άνοδος των κρουσμάτων, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου και σημείωσε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος του τελευταίου 7ημέρου για την Αττική από 4,8 έφτασε το 7,1 ανά 100.000 κατοίκους.

Επίσης, ανέφερε ότι ενοχλεί η μεγάλη οριζόντια διασπορά η οποία δεν υπάρχει μόνο σε μια περιοχή. Σε ό, τι αφορά τις απλές κλίνες Covid στην Αττική είπε ότι καλύπτονται σε ποσοστό 43% ενώ οι ΜΕΘ σε ποσοστο 61%.

Για τα σχολεία η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι θα ανοίξουν τα γυμνάσια παντού ενώ στις κόκκινες περιοχές δεν θα ανοίξουν τα λύκεια.

Αποδεχθήκαμε τις προτάσεις της επιτροπής για ραντεβού σε μαγαζιά με ρούχα και υπόδυση και click away για τα καταστήματα στην Αττική, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου λέγοντας ότι οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες και πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή.

Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% στην Αττική σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στην Αττική δεν θα ισχύσει απαγόρευση κυκολοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων.

Συγκεκριμένα από αύριο για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:   

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X