Κοινωνία

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: 2.700 υγειονομικοί σε καραντίνα – «Εάν κάνουμε προληπτικά τεστ, ο αριθμός θα εκτιναχθεί»

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: 2.700 υγειονομικοί σε καραντίνα – «Εάν κάνουμε προληπτικά τεστ, ο αριθμός θα εκτιναχθεί»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» τη χώρα μας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, 2.700 υγειονομικοί νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα, όπως αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εάν κάνουμε προληπτικά τεστ ο αριθμός θα εκτιναχθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως «εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο εργάζονται κανονικά».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος γνωστοποιεί περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας που «επιβεβαιώνει τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ».

«Ο κορονοϊός επελαύνει στη κοινότητα. Υπερδιπλασιάσθηκαν οι εισαγωγές και στα επείγοντα των νοσοκομείων κοσμοσυρροή. Και όμως εργαζόμαστε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα (αναστολές εργασίας, συνταξιοδοτήσεις, νοσήσεις) Δεν είμαστε μηχανές να δουλεύουμε ακατάπαυστα. Και όμως δύο χρόνια τώρα χωρίς σταματημό είμαστε στη πρώτη γραμμή, χάσαμε 30 συναδέλφους από κορονοϊό, νοσήσαμε και ξανανοσήσαμε και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουμε» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί, «2.700 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται κανονικά με ενεργή νόσο. Παρ’ ότι το έχουμε θίξει οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ παραμένουν. Συνάδελφοι που νοσούν ή είναι στενή επαφή με κρούσματα εως ότου διαγνωσθούν αναγκάζονται να ζητάνε ρεπό ή άδεια για να μην πάνε στη δουλειά και διασπείρουν τον ιο».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάδελφος από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας για να δείτε τον παραλογισμό των οδηγιών του ΕΟΔΥ και την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι. Νοσούσε με έντονα συμπτώματα έκανε τρία rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά σε τρεις διαφορετικές ημέρες. Μοριακό δεν τις εκαναν παρα την επιμονή της. Θα έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό να πληρώσει. Τελικά της έγινε μοριακός έλεγχος 7 ημέρες μετά βγήκε θετικό και τώρα της λένε ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει τις ημέρες απουσίας με χρέωση άδειας η αναρρωτική» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Θα έπρεπε με βάσει τις οδηγίες του εοδυ να πηγαίνει στη δουλειά και να διασπείρει τον ιό. Αν είναι δυνατόν αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο αριθμός των υγειονομικών που βρίσκεται σε καραντίνα από τα νοσοκομεία της Αττικής

  • Πρώτο το ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με 51 νοσήσεις και ποσοστό επί των υπηρετούντων εργαζόμενων 5,8%.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 68. Ποσοστό 2,1%
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 48. ΠΟΣΟΣΤΟ 2,2%.
  • ΣΩΤΗΡΙΑ. 30. ΠΟΣΟΣΤΟ 1,4%.
  • ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 50. ΠΟΣΟΣΤΟ 2,9%
  • ΚΑΤ. 61. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,3%
  • ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. 22. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,6%.
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 34. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,3%.
  • ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ. 40. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,5%

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων και στον Άγιο Σάββα «είναι ογκολογικά νοσοκομεία με βαριά ασθενείς και κινδυνεύει η ζωή τους από τη νοσοκομειακή διασπορά».

«Εάν μας κάνουν τακτικά προληπτικά τεστ που είναι υπερααπαραίτητα ο αριθμός των συναδέλφων σε καραντίνα θα εκτιναχθεί. Γι΄ αυτό ίσως δεν μας κάνουν;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X