Θέμα

Κως: Ανατροπή με το θάνατο του βρέφους – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κως: Ανατροπή με το θάνατο του βρέφους – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λύθηκε το μυστήριο με το νεκρό βρέφος στην Κω, αφού διενεργήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη Ρόδο, που έδειξε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά, οι γιατροί που εξέτασαν χθες το βράδυ το βρέφος στο νοσοκομείο της Κω, όπου το μετέφεραν οι συγγενείς του, εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του.

Ως εκ τούτου, αυτό το γεγονός ήταν που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές. Αναφορικά με τους μώλωπες στο κορμάκι του παιδιού, ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Επισημαίνεται πως το ενός περίπου έτους κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Κω με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι γονείς, που είχαν μεταβεί στο νησί για την τουριστική σεζόν από την κεντρική Ελλάδα και έχουν ακόμα ένα παιδί, υποστηρίζουν πως βρήκαν το βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του. Η καρδιά του μωρού είχε ήδη σταματήσει να χτυπάει και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο νοσοκομείο αποφάσισε να προχωρήσει στην προσαγωγή των γονέων, καθώς το μωρό έφερε εκδορές, εκχυμώσεις σε μέρη του σώματος του αλλά και σημάδια που παρέπεμπαν σε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε η ΕΡΤ, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για πορνογραφία.

Από την πλευρά τους, οι γονείς υποστηρίζουν ότι τα τραύματα του κοριτσιού προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον 2χρονο αδερφό του ή από κάποια ατυχήματα. Οι Αρχές ήδη έχουν πάρει καταθέσεις από τους γιατρούς που εξέτασαν το βρέφος και από γείτονες των γονέων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X