Κοινωνία

Κρήτη: Αύξηση του αιματώματος της 44χρονης που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Κρήτη: Αύξηση του αιματώματος της 44χρονης που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης η οποία λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca κατά του κορονοϊού έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία.

Η 44χρονη παρουσίασε «μια πτώση του επιπέδου συνείδησης, διασωληνώθηκε, έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία» όπως είχε αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και στις 20 Μαΐου εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Το σπάνιο σύνδρομο της θρομβοπενίας προκαλούμενη από εμβολιασμό, που εμφάνισε η 44χρονη παρουσιάζεται σε ένα άτομο στα 200.000 και προκαλεί ταυτόχρονα πτώση των αιμοπεταλίων, δηλαδή αιμορραγία και πήξη του αίματος.

Το απόγευμα της Παρακευής, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ μιλώντας στο Mega, η κατάσταση της γυναίκας παρουσίασε ελαφρά επιδείνωση καθώς η αξονική που της έγινε έδειξε αύξηση του αιματώματος και ευχήθηκε ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί.

«Είναι σταθερή αιμοδυναμικά, είναι νέα, τα όργανά της λειτουργούν κανονικά, ευελπιστώ ότι θα το ξεπεράσει» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σε ό,τι αφορά την 47χρονη που νοσηλεύεται επίσης στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca, η κατάστασή της είναι σταθερή με ελαφρά βελτίωση σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, ωστόσο, συνέστησε υπομονή καθώς η αποκατάσταση θα τραβήξει επί μακρόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X