Κοινωνία

Κρήτη -Βενιζέλειο: Ξανά στους δρόμους οι Ηρακλειώτες για τη διάσωση του νοσοκομείου

Κρήτη -Βενιζέλειο: Ξανά στους δρόμους οι Ηρακλειώτες για τη διάσωση του νοσοκομείου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κρήτη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας για τη διάσωση του νοσοκομείου
Επιστρέφουν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, για να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κατά της πολιτικής που υποβαθμίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Με πρωτοβουλία της διοίκησης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, πραγματοποιείται και απόψε, στις 7 το απόγευμα, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη στήριξη και τη συμμετοχή τόσο των σωματείων του ΠΑΜΕ όσο και του ΕΚΗ, έπειτα από ομόφωνες αποφάσεις τους!

Μετά την προχθεσινή “λαοθάλασσα” στο Ηράκλειο, τα σωματεία εργαζομένων σε πολλούς χώρους διοργανώνουν νέα κινητοποίηση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν τη σωτηρία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των μαχόμενων υγειονομικών του Βενιζελείου, όπου και συμμετείχε, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους, φοιτητικούς συλλόγους και τους απλούς εργαζόμενους. Η οργή του λαού του Ηρακλείου ξεχείλισε σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από την πύλη του Βενιζελείου και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας!

Η κυβέρνηση πήρε την απάντησή της για τις εξαγγελίες που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες διά στόματος υπουργού Υγείας, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες της αλλού και όχι στην πολιτική της σχεδιασμένης απαξίωσης του Βενιζελείου, που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, που μιλά για συγχωνεύσεις, μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και είσοδο ιδιωτών. Ως εδώ! Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας»!…

Αυτά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τα αιτήματα που προβάλλονται είναι:

«• Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

• Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, έναντι των ασθενών της περιοχής μας.

• Γενναία χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

• Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.

• Άμεση κάλυψη με κινητές μονάδες για περιοχές όπως η ΒΙΠΕΗ και η Χερσόνησος, όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι».

«Άσπρη μπλούζα να ’ναι και ό,τι να ’ναι»

«Το έγγραφο της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, που εισηγείται εφημερία τομέα στο ΤΕΠ κατά τις ημέρες που δεν έχει ειδικευόμενο ή “έμπειρο” αγροτικό γιατρό, είναι επικίνδυνο και εκθέτει τους ασθενείς και τους γιατρούς», καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης.

«Η εφημέρευση τομέα γυρνάει την Ιατρική 100 χρόνια πίσω και κινείται στη λογική “άσπρη μπλούζα να ’ναι και ό,τι να ’ναι”.

Όχι μόνο ομολογεί τις τραγικές ελλείψεις γιατρών, αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης και των προκηρύξεων με το σταγονόμετρο μόνιμων θέσεων, αλλά συνεχίζει να αρνείται όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τις μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και όλων των προϋποθέσεων για να προσφέρουν οι υγειονομικοί σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς μας.

Η ίδια τακτική, εξίσου επικίνδυνη, εφαρμόζεται συστηματικά και στους νοσηλευτές, οι οποίοι μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα, άσχετα αν γνωρίζουν τους ασθενείς, τους χώρους, τα φάρμακα, ακόμα και τους συναδέλφους στη βάρδια.

Η εφημερία τομέα για τους γιατρούς, οι περιοδεύοντες νοσηλευτές εκθέτουν τους ασθενείς σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζουν την Ιατρική και τη Νοσηλευτική επιστήμη δεκαετίες πίσω. Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε νέες παραιτήσεις συναδέλφων, που θα αρνηθούν να θέσουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Τώρα να παρθεί πίσω το έγγραφο της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου για εφημερίες τομέα, καμία σκέψη για εφαρμογή της εγκυκλίου Γκάγκα.

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις νοσηλευτών από κλινική σε κλινική. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου και αναγκαίου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, που καταλήγει λέγοντας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας, για όλο τον λαό»…

Πηγή: neakriti.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X