Κοινωνία

Λάρισα: Σε θέση μάχης οι αγρότες – Τα ΜΑΤ απέναντι στα τρακτέρ

Λάρισα: Σε θέση μάχης οι αγρότες – Τα ΜΑΤ απέναντι στα τρακτέρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς συσσωρεύονται τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας.

Οι αγρότες ζητούν, τη μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, μέσων και εφοδίων.

Παράλληλα οι αγρότες ζητούν «να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση» .

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας στη larissanet στόχος είναι να σταλεί μήνυμα σε όλη την Ελλάδα – όπως και στην Κυβέρνηση – ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, το κεντρικό σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση, για τις μορφές των κινητοποιήσεων αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X