Κοινωνία

Λέσβος ντροπή: Μικρά παιδιά κάνουν “γαϊδουροδρομίες” μαστιγώνοντας ζώα – Τα ενθάρρυναν οι γονείς τους (βίντεο)

Λέσβος ντροπή: Μικρά παιδιά κάνουν “γαϊδουροδρομίες” μαστιγώνοντας ζώα – Τα ενθάρρυναν οι γονείς τους (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε για ένα διαχρονικό “έθιμο” στην Αρκαδία, με τη βίαιη αναπαράσταση αλωνίσματος. Σειρά στα θλιβερά φαινόμενα κακοποίησης ζώων πήρε ένα χωριό της Λέσβου, με θύματα αυτή τη φορά ορισμένα γαϊδουράκια.

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media, εμφανίζονται ανήλικα να συμμετέχουν σε “γαϊδουροδρομίες”, καμτσικώνοντας τα άτυχα ζώα, που υποβάλλονται σε αγώνα δρόμου στην άσφαλτο, υπό τις επευφημίες ενηλίκων, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα και γονείς των παιδιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κώμη Λέσβου, με το βίντεο να προκαλεί οργή, μαζί και την αντίδραση του φιλοζωικού συλλόγου “Κιβωτός”, ο οποίος γνωστοποίησε πως θα προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης, Ηρακλή Κουντουρέλλη, πρόκειται για ένα “πολύ λυπηρό γεγονός που δεν εκφράζει τις τοπικές μας κοινωνίες”. Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε πως “οι γαϊδουροδρομίες είναι άγνωστες σε εμάς» και τονίζει ότι «δεν είναι έθιμο, δεν υπάρχει τέτοιο έθιμο. Χάριν του βίντεο έχει έρθει σε γνώση μας”.

Στη συνέχεια γνωστοποιεί: “Λυπούμαστε που συμμετείχαν και γονείς. Εμείς θα καλέσουμε την τοπική κοινωνία να αποβάλει αυτά τα φαινόμενα, θα πούμε στη σχολική κοινότητα να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιδιά της Κώμης για να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι κάτι που δεν πρέπει να κακοποιούμε και πως έχουν δικαιώματα». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρέπει και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X