Θέμα

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Λούτσα: Το SMS παγίδα, η σχέση με πρώην υπουργό και ο πράκτορας της ΜΙΤ

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Λούτσα: Το SMS παγίδα, η σχέση με πρώην υπουργό και ο πράκτορας της ΜΙΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μαφιόζικη εκτέλεση  στη Λούτσα έρχονται στο φως καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων η εγκληματική ομάδα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να έχει σχέση με Τούρκο πρώην υπουργό.

Παράλληλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον έβδομο Τούρκο που συνελήφθη και φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στην αντίπαλη συμμορία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς φέρεται να ήταν πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Halktv.com.tr, ένα άτομο που είναι κοντά στον Μπαρίς Μπογιούν, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος ήταν πολύ αναστατωμένος μετά την εκτέλεση των συνεργατών του, ενώ ρόλο στην υπόθεση δείχνει να παίζει και ένα SMS που εστάλη στα θύματα λίγο πριν το μακελειό.

Το δημοσίευμα του Halktv

«Ο Ερσού Μπουγιουκτούντς ο πραγματικός στόχος της επίθεσης»

Σύμφωνα με το άτομο από το περιβάλλον του αρχιμαφιόζου από τα έξι θύματα μόνο ο Ερσού Μπουγιουκτούντς ήταν πολύ κοντά στον Μπαρίς Μπογιούν. «Μπορούμε να πούμε ότι ο πραγματικός στόχος ήταν ο Ερσού. Δεν είχε να κάνει με τους άλλους. Η δολοφονία έγινε εξαιτίας ανταγωνισμών του παρελθόντος. Ο Μπαρίς Μπογιούν στο παρελθόν είχε στενή συνεργασία με την ομάδα Σαχίν (η μαφιόζικη ομάδα με αρχηγό τον Σεντάτ Σαχίν). Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, η συγκεκριμένη δολοφονία σχετίζεται με τη στάση που είχε ο Μπογιούν την περίοδο που συνεργαζόταν με τους Σαχίν. Φυσικά, η δολοφονία δεν έγινε από τους Σαχίν, αλλά από μία ομάδα που είχε στενές σχέσεις με έναν πρώην υπουργό», προσέθεσε.

«Γνωρίζουμε ποιος έδωσε την εντολή», είπε ακόμα.

Το ίδιο πρόσωπο σημείωσε πως «η εκτέλεση έλαβε χώρα σε μία περίοδο με πολύ γεμάτη ατζέντα» και υπογράμμισε πως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Μπαρίς Μπογιούν έχει κουρδική καταγωγή. «Η συγκεκριμένη κοινότητα έχει βιώσει προβλήματα γι’ αυτόν τον λόγο».

«Ήταν σε δύσκολη θέση. Υπήρχαν βαλίτσες στο αυτοκίνητο των νέων ανθρώπων που εκτελέστηκαν. Είχαν πάνω τους πλαστές ταυτότητες. Τώρα θα τους αναγνωρίσουμε και θα τους θάψουμε. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είχαν μόνο έναν στόχο. Να μεταβούν από την Τουρκία στην Ιταλία και να ζητήσουν άσυλο», κατέληξε.

Πρώην πράκτορας της MIT o Τούρκος που συνελήφθη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος». «Ο Σουλεϊμάν Ντ., πρώην πράκτορας της MIT (Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας), που είχε απολυθεί από τη θέση του, βοηθούσε αυτούς τους νέους ανθρώπους. Θα τους βοηθούσε να μεταβούν στην Ιταλία, αλλά αυτό το πρόσωπο ενημέρωσε την τρίτη πλευρά για την τοποθεσία τους. Αυτό το άτομο είναι υπό κράτηση στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και όπλων βρέθηκαν στο σπίτι του. Παρακολουθούμε τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα όπως είπε δεν αληθεύει η πληροφορία που κυκλοφόρησε στον Τύπο, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο γνώριζε εκ των προτέρων για την εκτέλεση και έστειλε μήνυμα στα έξι θύματα να φύγουν μακριά.

Τέλος σε ερώτηση για το αν αυτές οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απάντησε: «Μόνο ο Θεός ξέρει όχι εμείς».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τα έξι θύματα είχαν σε βάρος τους υποθέσεις και ήταν γνωστοί στις Αρχές εξαιτίας της σχέσης τους με τον Μπαρίς Μπογιούν.

Το SMS που έλαβαν τα θύματα – Ήταν παγίδα;

Ακόμα όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Yeni Safak, 10 λεπτά πριν την επίθεση τα έξι μέλη της συμμορίας έλαβαν στα κινητά τους ένα SMS που τους έγραφε: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν».

Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους έπεσαν θύματα της ενέδρας από τους δολοφόνους τους. Η αστυνομία αναλύει τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων πιστεύοντας ότι ίσως αυτό το μήνυμα να ήταν παγίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X