Κοινωνία

Ματωμένο Φεγγάρι: Η σύνδεση με την Αποκάλυψη και τα αστρολογικά μηνύματα

Ματωμένο Φεγγάρι: Η σύνδεση με την Αποκάλυψη και τα αστρολογικά μηνύματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η «Υπερπανσέληνος των Λουλουδιών» ή «Ματωμένο Φεγγάρι» μάγεψε όσους είχαν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν το βράδυ της Τετάρτης. Το θέαμα ήταν άκρως εντυπωσιακό και στη χώρα μας με τη Σελήνη να «ξεπηδά» μέσα από την Ακρόπολη.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να λάβει χώρα δύο έως και τρεις φορές τον χρόνο και η σημασία του είναι, διαχρονικά, διαφορετικά για χώρες και πολιτισμούς ανά τον πλανήτη.

Η πνευματική πτυχή του «Ματωμένου Φεγγαριού»

Η ιστορία θέλει ορισμένους ιεροκήρυκες, ειδικά στις ΗΠΑ, να βλέπουν την πανσέληνο ως σημάδι για την έλευση της Αποκάλυψης.

Μιλώντας για το φαινόμενο το 2018 ο πάστορας Paul Begley από την Ιντιάνα είχε ισχυριστεί πως η ανθρωπότητα είναι μπροστά στην Αποκάλυψη, αλλά όχι το τέλος του Κόσμου.

Είχε, μάλιστα, μιλήσει για τις αναφορές σε εβραϊκά θρησκευτικά κείμενα περί το τέλος του κόσμου, που ξεκινούσε με το φεγγάρι να παίρνει το χρώμα του αίματος.

Η αστρολογική πτυχή

Οι θρησκευτικές συνδέσεις, όμως, δεν είναι οι μόνες που υπάρχουν, καθώς υπάρχουν και άγνωστες… αστρολογικές πτυχές.

Η αστρολόγος Lisa Stardust είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Bustle πως η «πανσέληνος βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση των εαυτών μας, ανυψώνει τον νου μας σε μία ανώτερη δύναμη».

Κατά ορισμένους, το «Ματωμένο Φεγγάρι» είναι καλή αφορμή για καλύτερη κατανόηση των εαυτών μας, ενώ κατά άλλους πρέπει να αποφεύγονται όλες οι αλλαγές.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2008 στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology έδειξε πως οι σεληνιακοί κύκλοι συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά, κατέληξε, όμως, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει ενστικτώδης σύνδεση μεταξύ των δύο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X