Κοινωνία

Μαζική πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην πρεσβεία του Ισραήλ

Μαζική πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην πρεσβεία του Ισραήλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aκόμα ένα ηχηρό μήνυμα από την Αθήνα, που συμμετέχει στο διεθνές κύμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, η οποία στραγγαλίζεται και σφυροκοπάται ανελέητα από το Ισραήλ εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, μπροστά από την οποία έχουν παραταχθεί ξανά κλούβες της αστυνομίας.

«Δολοφόνοι» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» μεταξύ των συνθημάτων, που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση, τη στρατιωτική μηχανή και την προπαγάνδα του κράτους – τρομοκράτη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σωματεία και συνδικάτα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας γέμισε για ακόμα μία Κυριακή με παλαιστίνιες σημαίες, ενώ νεαρός Παλαιστίνιος κρέμασε μία έσε κολώνα έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Προηγήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, όπου τις φωνές τους ένωσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Ρεβάνς, KollectivA, Κοινοί Θνητοί, Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, Υπεραστικοί και Ρωμιοσύνη.

Νωρίτερα, στο βήμα ανέβηκε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας, που μίλησε για την 75χρονη κατοχή της Παλαιστίνης, έκανε λόγο για γενοκτονία από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο, που δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, όπως είπε, και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

►  Κλειστή είναι η λεωφόρος Κηφισίας λόγω του συλλαλητηρίου.

«Εφ.Συν.» / Μάνος Τσαλδάρης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X