Κοινωνία

Με ποια μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Με ποια μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τη φετινή χρονιά αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχετικά πρωτόκολλα, πάντα σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών.

Τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται με αυτοδιαγνωστικά τεστ στο σχολείο 2 φορές την εβδομάδα. Θα μπορούν να παίρνουν τα self test δωρέαν και οφείλουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στο gov.gr.

Αντίστοιχα, οι ανεμβολίαστοι καθηγητές πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid) δύο φορές την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί θα επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος για τα τεστ που θα γίνονται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια

Κανένας εκπαιδευτικός δε θα γίνεται δεκτός χωρίς τα τεστ και μάλιστα μετά από 2 μέρες θα αντικαθίσταται από αναπληρωτή, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Κόπτσης, φέτος πραγματοποιήθηκαν 11.700 προσλήψεις εκπαιδευτικών και είναι όλοι ήδη στις θέσεις τους, ενώ ανακοινώθηκαν και οι αναπληρωτές οι οποίοι θα βρίσκονται στη θέση τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Τόνισε ότι στόχος είναι να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, γιατί η διά ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από την τηλεκπαίδευση. Μάλιστα όπως είπε διερευνάται ο τρόπος με τον οποίον τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά ακόμη και όταν βεβαιώνονται κρούσματα σε αυτά.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Κόπτσης είπε ότι ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά, περίπου στο 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια καμπάνια, με στόχο το ποσοστό να φτάσει στο 100%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X