Κοινωνία

Μία Ελληνίδα μαθήτρια στο κορυφαίο πανεπιστήμιο MIT με πλήρη υποτροφία

Μία Ελληνίδα μαθήτρια στο κορυφαίο πανεπιστήμιο MIT με πλήρη υποτροφία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, καθώς βρίσκεται μέσα στο 4% των φοιτητών που γίνονται κάθε χρόνο δεκτοί στο ΜΙΤ, το Τεχνολογικό Ινσιτούτο Μασαχουσέτης, το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», η τελειόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, έγινε μάλιστα δεκτή με πλήρη υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσει στο αντικείμενο που την ενδιαφέρει.

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια κατέγραψε διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ διπλό μετάλλιο έχει λάβει στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων. Η ίδια είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS, του Oxford University.

Ολοκληρώνοντας φέτος την τελευταία τάξη του Λυκείου, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για να συνεχίσει τις σπουδές της.

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», την δέχθηκαν τα πανεπιστήμια ΜΙΤ, Princeton και Rice, με την ίδια να επιλέγει το MIT, κάτι που αποτελούσε όνειρό της από όταν ήταν στο Γυμνάσιο.

Στο MIT, μπαίνει η ελίτ των φοιτητών ανά τον κόσμο με την Κωνσταντίνα, να συγκαταλέγεται πλέον στους καλύτερους. Με το βιογραφικό της, τις συστατικές επιστολές και μετά από εξετάσεις, κατάφερε να κερδίσει πλήρη υποτροφία που θα καλύψει το κόστος των σπουδών της, τη διαμονή και τη διατροφή, στην Αμερική.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη», σημειώνει η ίδια ενώ τελικά δεν θα συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», προσθέτει η ίδια.

Η Κωνσταντίνα, είναι το «καμάρι» του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

«Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της» σημείωσε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου.

Το Πανεπιστήμιο MIT ιδρύθηκε το 1865 ως ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες της Αμερικής λόγω της αυξανόμενης εκβιομηχάνισης.

Είναι γνωστό για τις σπουδές που προσφέρει στα πεδία της Μηχανολογίας, των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας, αλλά και για τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό φοιτητών που δέχεται.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό, το Ιnternet, ο Τιμ Μπένερς-Λι, διδάσκει στο MIT. Στους αποφοίτους του MIT περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Μπαζ Oλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Κόφι Αναν, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Έντουιν Λαντ, εφευρέτης των polaroid φωτογραφικών μηχανών, καθώς και 78 νομπελίστες – τόσο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και φοιτητές.

Το μότο του ΜΙΤ είναι η λατινική φράση «Mens et Manus», που σημαίνει «Μυαλό και Χέρι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X