Κοινωνία

Μίνα Γκάγκα: «Χάσαμε νέο παιδί, εμβολιαστείτε» – Νεκρός 20χρονος από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Μίνα Γκάγκα: «Χάσαμε νέο παιδί, εμβολιαστείτε» – Νεκρός 20χρονος από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. «Χάσαμε νέο άνθρωπο, εμβολιαστείτε» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, ήταν ανεμβολίαστος και είχε ήπια υποκείμενα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε θετικό τεστ στις 8 Σεπτεμβρίου. Στο νοσοκομείο πήγε οκτώ ημέρες μετά και αφού πλέον είχε επιβαρυνθεί η υγεία του. Στην προσπάθεια των γιατρών να τον διασωληνώσουν, κατέληξε.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στον θάνατο του 20χρονου, απευθύνοντας έκκληση να σπεύσουν να εμβολιαστούν, όσοι πολίτες ακόμα δεν το έχουν κάνει.

«Όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας. Παραδείγματος χάρη στη Βόρεια Ελλάδα από τους 55 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση, η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές. Έχει πιεστεί κοντά δύο χρόνια τώρα το Σύστημα Υγείας, και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X