Κοινωνία

Ναύπλιο: Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε βίντεο με πορνογραφικό υλικό σε 12χρονο

Ναύπλιο: Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε βίντεο με πορνογραφικό υλικό σε 12χρονο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ναύπλιο: Σε κατάσταση σοκ το 12χρονο αγόρι έδειξε το βίντεο στη μητέρα του η οποία έτρεξε έντρομη στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας και έτσι συνελήφθη ο Αρχιμανδρίτης. Ο Αρχιμανδρίτης ήταν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας και είχε συχνά επαφές με το παιδί και τη μητέρα του.
«Στάλθηκε στο γιο μου εχθές το απόγευμα ένα πάρα πολύ άσχημο βίντεο. Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει “πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;”. Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα» είπε η μητέρα του 12χρονου στο MEGA.

«Παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις έτσι. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως» συμπλήρωσε η μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο.

«Ήθελα να στείλω το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξω πάτησα αποστολή» φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο αρχιμανδρίτης θα ισχυριστεί πως έκανε sexting (ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων) με έναν ενήλικο 30 ετών, ο οποίος είχε παρόμοιο όνομα στο facebook με το 12χρονο αγόρι.

Μητέρα 12χρονου: Λέει καθαρά το όνομα του παιδιού μου – Είχε στείλει κι άλλα μηνύματα

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο Star, έχει διαφορετική άποψη.

«Στο βίντεο, που έστειλε στον γιο μου, ακούγεται καθαρά να λέει το όνομα του παιδιού μου. Είχαν προηγηθεί και άλλα ακατάλληλα μηνύματα. Πιστεύω ότι το έχει κάνει και σε άλλους», δήλωσε.

«Έχω ακούσει ότι στέλνει και μηνύματα, παίρνει τηλέφωνο και παιδιά 14 ετών», δήλωσε, εξάλλου, ένας 15χρονος που ζει στην περιοχή.

Ο αρχιμανδρίτης είχε, πάντως, αρκετούς λογαριασμούς σε facebook και Instagram, ενώ συνήθιζε να πηγαίνει για καφέ με παιδιά 14-15 ετών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υπόθεση του ιερέα, γνωστοποιώντας ότι τέθηκε σε αργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ιερά Μητρόπολις «Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π.Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ ΗμάςΙεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς Ιερούς Κανόνας τήςΕκκλησίας».

Η αστυνομία κατάσχεσε τρία κινητά τηλέφωνα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του ιερέα, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να πέσει περαιτέρω φως στην υπόθεση.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X