Κοινωνία

Νέα μέτρα: «Σταχτοπούτα» η εστίαση από 3 Ιανουαρίου – Τι ισχύει

Νέα μέτρα: «Σταχτοπούτα» η εστίαση από 3 Ιανουαρίου – Τι ισχύει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Πρωτοχρονιά, μπαρ, καφέ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά. Από τις 3 Ιανουαρίου, όμως, η εστίαση θα γίνει… Σταχτοπούτα και στις 12:00 θα κλείνει, τίθεται σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση θα ισχύσουν έως τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς κανείς να μπορεί να πει αν μετά την ημερομηνία αυτή θα αρθούν ή θα επεκταθούν.

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι: Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, αποστάσεις στα τραπέζια και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Αλλάζει και κάτι ακόμα στην εστίαση: οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι θα φορούν είτε μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) είτε διπλή μάσκα (χειρουργική και πάνινη).

Στο ερώτημα «γιατί θα ισχύσουν σε έξι μέρες τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση και όχι άμεσα» ο Θάνος Πλεύρης απάντησε πως τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X