Κοινωνία

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου προβλέπει πως το θρίλερ έχει ακόμα δρόμο

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου προβλέπει πως το θρίλερ  έχει ακόμα δρόμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ιατροδικαστής καταθέτει τις δικές της απόψεις, για την πολυσυζητημένη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα.

Η Ελένη Ζαγγελίδου είναι η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, που αριθμεί 50 μέλη, και ανάμεσά τους βρίσκουμε τους Ιατροδικαστές που διενήργησαν τις εξετάσεις της Μαλένας (Χριστίνα Τσάκωνα), της Ιριδας (Αγγελική Τσιόλα) και της Τζωρτζίνας (Σωτήρη Μπουζιάνη). Είναι προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος μιλάει για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και προσεγγίζει την πολύπλοκη υπόθεση με απόψεις που θα συζητηθούν. Ειδικώς για τον Γρηγόρη Λέων, πρόσθεσε με νόημα το γνωμικό «κρείττον του λαλείν το σιγάν»! «Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύπαθη κατάσταση και μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση με διαφορετική συμπτωματολογία ανά περιστατικό κι ενώ έχει περάσει αρκετός χρόνος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους θανάτους, που αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνησή τους…».

«Τα πορίσματα είναι επαρκέστατα. Και οι δύο συνάδελφοι έκαναν τα πάντα στο διαγνωστικό πεδίο. Μια χαρά και σωστά έγιναν όλες οι διαδικασίες. Ορθά ελήφθη η απόφαση για μια δεύτερη «ανάγνωση», διότι επήλθε και τρίτος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας και άρα μεταπηδήσαμε στο στατιστικά αδύνατο. Προέκυψε, λοιπόν, μια μεγάλη καχυποψία και εκρίθη σωστά ότι πρέπει να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που να «συνδέει» και τους τρεις θανάτους.

Εννοώ ότι στατιστικά είναι απίθανο να μην υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις τρεις απώλειες, είτε παθολογικής υφής, είτε λόγω παρέμβασης εξωγενούς παράγοντα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα και της τρίτης ιατροδικαστικής εξέτασης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και την ολοκλήρωση των γενετικών εξετάσεων των γονέων…».

«Από ιατροδικαστικής πλευράς θα έχουμε από την άτυπη επιτροπή των συναδέλφων μου ένα συνδυαστικό, ασφαλές, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πόρισμα». Τέλος κλήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για όλα όσα πρόκειται να συμβούν από εδώ και στο εξής: «Συζητώ με συναδέλφους μου. Ένα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα. Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Εχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι» λέει στο pelop.gr…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X