Κοινωνία

Nέο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Nέο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση για την Παλαιστίνη στο Πάρκο Ελευθερίας, και ακολούθως πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024.

Καλούν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις της αριστεράς. Οι διοργανωτές εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς: «Ο πόλεμος κλιμακώνεται και απειλεί να τραβήξει στη δίνη του όλη την Μέση Ανατολή».

Πρόκειται για κινητοποίηση ενταγμένη σε διεθνή κύκλο κινητοποιήσεων για το Παλαιστινιακό και όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: «Τα θύματα ξεπερνάνε τις 22.000 στην συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες.

Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν».

Επίσης και συμπληρώνουν πως: «Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην ΄΄παιδεία των starts-ups΄΄ που αντιγράφει η κυβέρνηση από το ΄΄σύμμαχο Ισραήλ΄΄ χρειάζεται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 13 Γενάρη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X