Κοινωνία

Νίκος Τζανάκης: Διακοπές με κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα ως τον Δεκαπενταύγουστο (video)

Νίκος Τζανάκης: Διακοπές με κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα ως τον Δεκαπενταύγουστο (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο δύσκολες εβδομάδες είναι μπροστά μας όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Είμαστε στην αρχή της κορύφωσης του τέταρτου κύματος, εκτίμησε ο κ. Τζανάκης, με την τάση να αναμένεται να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδοτική όσο η ιλαρά και η ανεμοβλογιά! Νέα στοιχεία των CDC

Την ίδια ώρα, στο τέλος Αυγούστου το τείχος ανοσίας μετά και την αναμενόμενη περαιτέρω επιβράδυνση των εμβολιασμών (που προανήγγειλε χτες και ο ίδιος ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κάνοντας και αλχημείες για να «βγάλει» ποσοστό 70%), ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι δεν θα ξεπεράσει το 60%-62%.

Υποβάθμισε εξάλλου την ανησυχία που υπάρχει για μεγάλους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, καθώς όπως είπε ο πραγματικός τους πληθυσμός τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πολλαπλάσιος του εγγεγραμμένου μόνιμου πληθυσμού. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Μυκόνου όπου αυτή την περίοδο βρίσκονται περίπου 200.000 άτομα και όχι 10.000.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σημείωσε ότι το όριο συναγερμού έχει κατά τον ίδιο ξεπεραστεί στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, λόγω της κινητικότητας και του πολλαπλασιασμού των κοινωνικών επαφών, κάτι που καθιστά «τελείως λογικά αυτά τα νούμερα, δεδομένης της κατάστασης και της μετάλλαξης Δέλτα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X