Κοινωνία

Ο Μπακογιάννης πετσόκοψε τα δέντρα στην Αθήνα και οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί (photos)

Ο Μπακογιάννης πετσόκοψε τα δέντρα στην Αθήνα και οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί (photos)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις έχει πάρει το βάναυσο πετσόκομμα των δέντρων από τον δήμο Αθηναίων με χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν την οργή τους καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές αστοχίες τόσο όσον αφορά στον τρόπο κλαδέματος όσο και στη χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί.

Οι φωτογραφίες από το Θησείο, το Ζάππειο, το πάρκο της Ακαδημία Πλάτωνα αλλά και πολλές γειτονιές της Αθήνας, καταγράφουν μια ζοφερή εικόνα. Μάλιστα, περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε είναι καταστροφική για την αστική πανίδα καθώς είναι η εποχή που πουλιά φωλιάζουν στα δέντρα.

Η Μαρία Γανωτή από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) με συνεχείς αναρτήσεις της έχει επισημάνει τον βάναυσο τρόπο κλαδέματος των δέντρων, όπως στην Ακαδημία Πλάτωνα, που αποτελεί απειλή για τα πουλιά της Αθήνας.

Το θέμα έθεσε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με ανάρτηση στο Facebook επισημαίνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με το πράσινο και τα κλαδέματα στην πόλη. «Καθημερινά συσσωρεύονται παράπονα, από διάφορες γειτονιές, για κακοποίηση των δέντρων από εργολαβικά συνεργεία που λειτουργούν χωρίς επαρκή επίβλεψη και καθοδήγηση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ τα περισσότερα πάρκα και άλση της πόλης δίνουν εικόνα εγκατάλειψης».

Μετά από πίεση της Ανοιχτής Πόλης, το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Ο Δημήτρης Ιμπραήμ, που εργάζεται στο διεθνές τμήμα της Greenpeace με ανάρτησή του καταγγέλλει το κλάδεμα των δέντρων στην οδό Δυρραχίου. «Αυτήν τη στιγμή εργολάβοι για λογαριασμό του Δημος Αθηναιων κλαδεύουν δέντρα επί της Δυρραχίου. Μίλησα με το τμήμα πρασίνου της οικείας δημοτικης κοινότητας και μου είπαν ότι έχουν εντολή (με email από τον Διευθυντή της διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας) τα κλαδέματα να συνεχίσουν μέχρι και τις 15/4 όταν και θα σταματήσουν “λόγω της ανθοφορίας”. Μου είπαν επίσης ότι η εντολή αυτή έχει περάσει από δημοτικό συμβούλιο» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαρτίνος Γκαίντλιχ με ανάρτησή του επισημαίνει ότι «αν ανατρέξει κάποιος στη σχετική δενδροκομική βιβλιογραφία θα πληροφορηθεί ότι τα δέντρα όπως η κουτσουπιά, που ανθίζουν αυτήν την εποχή, δεν πρέπει να τα κλαδεύουμε πριν την ανθοφορία (ούτε ασφαλώς κατά τη διάρκεια αυτής) αλλά μετά από αυτήν».

Στο Facebook υπάρχει, πλέον, και ομάδα με τίτλο «Cut it Right (κλάδεψε σωστά)» η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X