Θέμα

Οκτώ συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική

Οκτώ συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης. Πληροφορίες ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με έκρηξη σε τράπεζα στα Πετράλωνα στα τέλη Ιανουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Μεταξύ των 8 βρίσκονται ατομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Φέρεται να είχαν επικοινωνία και με έγκλειστους των φυλακών προκειμένου να οργανωθούν οι επιθέσεις.

Η Αντιτρομοκρατική έχει κάνει προς το παρόν έρευνες σε 10 σπίτια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συλλήψεις έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαριου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Συμπραξη Εκδίκησης».

Η βόμβα στην τράπεζα είχε προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, καθώς είχε είχε ξεκινήσει μία πιο έντονη «δραστηριότητα» στο χώρο του αντάρτικου πόλης. Η ενέργεια που είχε κρούσει το «καμπανάκι» στην Αντιτρομοκρατική ήταν η τοποθέτηση βόμβας τον Δεκέμβριο στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ είχε κάνει με προκήρυξή της η αυτοαποκαλούμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X