Κοινωνία

Οργιάζει η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική

Οργιάζει η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυτική Αττική: Φοβούνται μέχρι και για τη ζωή τους οι κάτοικοι στη δυτική Αττική λόγω της εγκληματικότητας

Τρόμος επικρατεί στη Δυτική Αττική, εκεί όπου η εγκληματικότητα «χτυπά κόκκινο», μόλις πέσει το σκοτάδι, εκεί όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πολίτες και εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά απειλές ακόμη και για τη ζωή τους.

«Με έχουν απειλήσει με τη ζωή μου. Μου έχουν πει “θα σας κόψουμε το κεφάλι”», αποκαλύπτει στην κάμερα οδηγός λεωφορείου που κάνει χρέη στο Μενίδι.

Στο δρομολόγιο 735 που ξεκινά από τις Αχαρνές και φτάνει μέχρι τα Κάτω Πατήσια, οι εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς είναι σοκαριστικές. Στο λεωφορείο μπορεί να βρει κανείς από σκουπίδια μέχρι οτιδήποτε χωρά ο νους, ακόμη και αποτσίγαρα, χάπια και σύριγγες.

Στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου οδηγοί και επιβάτες αντικρίζουν καθημερινά τους εμπόρους ναρκωτικών να κάνουν τις συναλλαγές τους. «Πλακώνονταν στα πίσω καθίσματα και με μαχαίρια απειλούσαν ο ένας τον άλλο», συνεχίζει να περιγράφει ο οδηγός του λεωφορείου, για να προσθέσει: «Έχω σκεφτεί να σταματήσω στη μέση το δρομολόγιο και να πάω σπίτι μου».

Αυτή είναι η καθημερινότητα που οι μόνιμοι κάτοικοι στο Μενίδι καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς κανείς να μπορεί να τους βοηθήσει. Και δεν είναι μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και στους περισσότερους δρόμους, επειδή ο φωτισμός δεν είναι επαρκής.

Σε αρκετούς δρόμους επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Η ίδια εφιαλτική εικόνα επικρατεί και στο Ζεφύρι, όπου οι αστυνομικοί κάνουν συχνά επιχειρήσεις για όπλα και ναρκωτικά.

«Ναρκωτικά, όπλα και πυροβολισμοί ακούγονται συχνά», λέει κάτοικος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και η εγκληματικότητα καλά κρατεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X